其實有無人打算真係過英國?

1794 回覆
1270 Like 129 Dislike
我勁想做既工廠工都咁多人爭 喂呀
你個user名
俗語有云寧教人打仔,莫教人分妻,連登仔就專門教人分妻
不過呢位巴打咁嘅處境,過唔過英國都有需要考慮吓
Go
其實英國工廠都多,除咗酒廠,車廠都有 Jaguar, McLaren, Aston Martin, Rolls Royce, Bentley, Nissan, Ford, Honda 等等。英國西北部海邊仲有個 town專造軍用潛水艇,幾乎全 town人都係做呢間公司,但我諗唔會請外人喇
Bno goooo
一月會申請
想當年啲同學全部返晒,留喺嗰度難過登天而家突然之間對門開咗,痴線
其實london租yield係5-6%

大家好似唔記得咗,每個月仲要交council tax
租屋都要交 council tax?
你住係英國,就要交,除非你係學生
當你£12000 都£2000 一個月,失業都有咁大消費力
租都1200-1300 , 未計水電wifi (60-70), data 月費(20),council tax(150), 一日三餐營養餐

大家唔好以為嚟英國洗費好少

英國一直消費水平都係香港以上
我其實住倫敦既
住就有平有貴,我讀書時同人夾zone 2 £800 都試過,糧都未有就住呢個level 同人講英國消費水平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞