(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區78

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
(見一直未有人開新post,小弟開左先,師兄們請勿介意)

一要努力,二要努力,三四五都係要努力

講咩都得訓練飲食問題心得資料分享

無乜嘢唔好嘈交,因為嘈交要自貼
唔好貼自己TG出黎,搵食出返去唔會阻你

健身係一條漫長既路,無論增肌定減脂肯堅持就會成功

----------------------------------------------------------
有任何新手問題請睇咗pixel巴既post先
https://lihkg.com/thread/1071429/page/1
係iherb 買左1盒奶粉

Gold Standard 100% Whey, Double Rich Chocolate, 5 lbs (2.27 kg)

全新未開封
有冇巴打想要
可以平

$20
留名
新手做掌上壓右手手腕好痛 手指公個邊查咗幾個原因轉咗幾下posture都好似唔係好match 只能拍墻做可以點搞?
康文署亂鳩咁嚟
我附近嗰間lat row機封撚咗
唔使練背啦依家
之前有無做過啲握力練習 ?
減唔到肚腩
有冇方法減呀
連登有冇sales搵食
有無巴打有食過cla或者L-cartitine?
因為上網爬文見呢d唔止對減體脂有幫肋
Cla對增強免疫力/預防癌症等好似都有幫助
L-cartitine就有助預防心血管疾病
但兩者都有機會有副作用
你地會唔會將呢d作為日常生活保健品
新手上路諗住試下d基本徒手訓練先
如果想減脂
卡路里虧損係永恆嘅道理
如果純粹當係健康保健品食 我覺得有好多代替品都可以做到嘅
可能手腕力太弱 , 做膝上壓先再慢慢升級上去

thx聽日試試
lm
之前like 個 PT page 叫 Fred Wong
今日見到佢跳pole dance

冇乜美感

做cable pullover 同 chest fly果陣,做得重少少前膊就會有種撕裂既感覺,做完仲做有D 唔舒服,可以點樣解決好驚傷
chest fly on the land , 夠安全

有冇人識點樣可以做到好乾身嘅狀態
Cable pull over唔好再做住 或者做輕d 可能你個scap唔夠stability 練下d mobility &stability drill先繼續做
搭單問,bench press連吉bar都落得唔穩係邊度出左問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞