(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區78

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
,之前節食亂減攪到胃口細左好多
今日食2餐所以1300,平時2餐 + 小食大約1500-1700
唔好意思咁多位,想問韌帶同半月板撕裂好返後,建唔建議繼續做?或者有冇方法練返好,麻煩晒
你有無計過tdee
太少又唔好嫁喎
呢方面問返醫生同物理治療師啦
我地又唔識你 點知你咩情況大佬
唔好意思想睇下會唔會有相同經歷嘅師兄比下建議
其實gym撚多唔多藍絲
今日係p記聽到有個pt話社會運動兩邊都唔啱
分分鐘遲吓走去做狗
手腕用力內屈小小或戴護腕都有啲幫助
有....要2500
我要諗清楚點做
我睇台灣youtuber會重訓食多啲碳水
但我自己其實都冇乜點分
因為我都食唔到太多野
係咪老左既問題,而家 35歲,岩岩做返gym
操完腳真係痛 3 , 4 日。。
好灰,飲左四桶,都覺得超好味同平。 啱啱轉左飲myprotein, 完全唔同級數既味道。。。好彩易溶。。。好想買番
你都識講岩岩做返
操多2轉就唔會架啦
我就算之前未停gym前果時都係操完腳會痛3-4日
唔戴正仆街
痛三、四日係正常
唔想痛咁耐就做完腳之後立即按摩拉筋
之後每日熱敷
咁就可以大約痛少日
係囉
你話你屋企做/公園周圍無人就唔帶姐
健身室又室內又多人
唔好講人地惹你 你有d公德心都應該有啦
陣間你惹人阿大佬
我去果個細場,全場可能有七八個人,但得我一個載
我飲得仲多過你
總之食得幾多得幾多 唔夠先飲奶粉
有食夠2.2*每kg既protein
諗緊body fat去到12%係咪已經冇得再玩同時增肌減脂
比完建議你都唔好信啦 呢d傷患可大可小 睇運動復健既物理治療睇好佢 咁咪可以繼續做運動lor
操到咁上下記得deload
同埋可以試下powerlift既programme 可能幫到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞