(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區78

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

所以clean bulk先係皇道
400係學生價
成人要500
呢到d人係咁
Jeff拍咁多片都係賣program,好多人都有買都唔平添
果個jeff阿麻
我諗上面唔係話唔準收錢
而係個價錢好似太高
$2500 留黎驗下腦先
做完glute thrust比支bar頂到盆骨果位瘀左
大家是咪都係咁?
香港youtube搞左咁多年
都仲有班觀眾係咁
新手一問 小弟173 50kg 想增重 啱啱買咗罐 true mass 想問每日要飲幾多次同埋份量幾多?
平時兩日gym room做 三日屋企做
想係度做個poll
你地覺得熱量赤字情況下可唔可以增肌?/增肌減脂同時進行?

可以:
唔可以:
咪係囉 幾時有講過話要免費先得
冇試過瘀 你係唔係擺唔岩位 我擺恥骨對上
新手做左幾個月 週操4天
由26%fat cut到12% 本身食緊60-80%TDEE
操既重量加得好慢 5個月先加得1.3kg 剩肌肉量
依家想肌肥大快d係咪係時候食返110%TDEE?
定我要再操得密d?
新手可以 youtube唔少片有講 隨住training experiences一路累積 呢樣野會越黎越難 慢慢就唔可行
每日有冇食夠2.0g/kg bodyweight protein
赤字就唔肯定
但有研究講唔食多 食夠都可以增肌
除非你已經多肌到接近你既生長極限
一般新手中手絕對都增到 不過增肌速度有機會減少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞