(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區78

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
食完你咪知有冇用
google見南豐有幾間,想搭單問吓係邊間
shoulder press 部機有 d 人係正常坐係度做
但有 d 人係掉轉坐 (面向挨 pan)
有咩分別
第二種係想做頸後肩推,會對肩膊會食得應啲
但會增加肩膊損傷嘅風險,但人人唔同
有啲人柔軟度極好係無咩問題
但我就唔太得
我嘅睇法係絕對唔會做大機會令肩膊受傷嘅野
我試下下次做前拉下前臀先,因為主要係近手外面個位痛 唔該晒
用哥d 按摩球仔 (平滑)轆下就可以?
姓梁 係23樓
喂唔該曬巴打
好似無咩副作用咁 ?

賣廣告 ?
我不是針對對誰
永遠打住燒脂用既都係垃圾
果啲燒脂藥多數係夾硬加速心跳頻率去產生額外代謝 , 心臟隨時出事
想問下各位師兄rest day食量係咪同平時training day一樣
係 除非你rest成個月
唔係既話無必要改變食量
如果你rest day覺得要食少d
咁不如平均哂落成個星期度 每日都少dd
唔需要話操得多就食多 無操就食少咁
除咗迪卡儂邊度有拉力帶買
做拉既動作手碗好快攰
Bc shop
一係網購
有無師兄玩開Rest Pause訓練法?
604020果種玩法 用幾多RM最理想?
去睇睇先
新手想問吓我bench press嘅時候用槓鈴推個陣手臂會不斷震,但相同重量下用啞鈴推就冇咁嘅問題

想知會唔會關我握住枝bar嘅位置事,定係直頭推枝bar個動作唔啱?

之前用啞鈴推開,最近先開始試用bar
Recovery 可以點樣加速,前日練完腳本來諗住今日練背,就係去到今日個hamstring 同patpat 都仲痛緊,聽日都唔好返啲時間就真係唔知點安排
按摩 拉筋
飲食食足d碳水同蛋白質
但係減緊肥唔敢食太多碳水,因為蛋白質都食好多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞