(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區78

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
Just a show. Haha. Relax.
小弱,真正練未到一個月新手肥仔都拉到兩餅
試過食太多protein 搞到便秘
瘦或者肥都唔係自卑嘅原因,去玩去霸住部機啲人先要自卑
其實可能手筋太緊可以拉下隻手先 我之前都係咁樣情況 但係明明覺得手臂仲有力 淨係手腕痛 跟住拉咗兩個禮拜手筋就做多好多下push up我之前係做掌上壓嗰陣啲手指係放唔平喺地下因為太緊 依家改善咗就好用力好多

https://youtu.be/rDAsuuYLL0o
轉牌子試吓,我食allmax都會便秘
S&C 可以好多種,你睇足球d體能教練,游水田徑果d,唔係S&C教練都一定要大隻好大力 ,教緊東方果個wilo都唔大隻大力啦,但人地d人起馬都係足球籃球全港冠軍
識教識點訓練運動員先係教練既主職,你要講佢係咪細力又唔係,個個都做到2,3倍體種squat
何況個1RM test都唔係最大力就入選,有參賽者係係Youtube留左言都話個個都留力,唔係真係做緊1RM
前幾日買咗Teamjoined拉背帶同護腕
拉背帶唔錯
護腕就好似麻麻哋
點樣麻麻地法
想請教下 我之前有一次想引體上升想練耐力 上到去想hold5秒 點知突然條頸左邊同埋個頭好痛 我估計係拉傷 抖左幾日 而家做唔同動作只要用左力 就會頭痛 例如bench press做做下又會頭痛 squat做重啲又頭痛 有次屙屎都痛 有冇巴打知道我係傷左咩
同埋Moe 係pure hard coach,最大果個人黎
佢玩健美出身,好似係
純粹手握力問題,左手有工傷
睇醫生/物理治療啦
依家d人真係搞笑
受傷諗住搵連登就搞掂
我真係識人無70kg都squat到400lbs
既然係一個Show,我估仲有復活賽既,有料唔怕入唔返
有冇物理治療師介紹 跌打果啲得唔得
我覺得無啦
佢個概念係想唔同專項既教練教唔同人
睇下結果邊隊最勁/成長最多
一來係對決 二來都係宣傳d教練
佢一隊先4個位 4個量級
呢d落賽者係65kg以下 個位都比人霸左
唔通影佢自己操仲勁過佢d教練教既成員咩
跌打垃圾
物理治療我睇開間係荃灣 你google下荃灣物理治療 其實上都出佢 我睇tfcc同足底筋膜炎 都幾好
荃豐中心上面?
係 2x樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞