(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區78

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
佢點幫你醫
物理治療打衝擊波?
骨科有d咩療法?
睇一次骨科幾錢?
岩岩去左無人理你自己係到check
年半前試過TFCC partial tear
只有適當休息
戴托嗰6個星期真係要乖乖哋唔好pronate前臂,唔好做push動作
其他治療係無乜用
TFCC本身circulation唔好

宜家都係唔可以推太重
搵骨科檢查+照MRI 睇下嚴唔嚴重
係咪除咗唔好郁隻手之外都冇乜野可以做到
而家上身淨可以做飛膊部機
手腕如果戴托固定
都可以做飛膊
其他push/pull都唔好諗
想問Marco Fat intake既作用係咩
見Marco suggestion 每日都要食幾十gram Fat

但係想維持/降低body fat %唔係吸收愈少脂肪愈好
減緊肥,但唔可以成日自己煮到飯食
Ching們有冇啲咩建議比到
oh
姐係治療部份都係靠物理治療?
除左衝擊波仲有無做d咩治療?
大快活雞胸飯
要TFCC癒合得好
真係靠休息
唔洗戴托之後做啲rehab
train下啲肌肉保護返個手腕
儀器eg 衝擊波 對我無乜幫助
正喎 請問幾樓?
幫助運送脂溶性維他命,提供能量,保護內臟

你要避開trans fat同saturated fat,攝取Mono-同polysaturated fat 係對身體有好處,所以唔好為咗要降body fat而避開攝取
幫助運送脂溶性維他命,提供能量,保護內臟

你要避開trans fat同saturated fat,攝取Mono-polyunsaturated fat 係對身體有好處,所以唔好為咗要降body fat而避開攝取
請問點先為止isolate咁做前臂?
真。新手
我從來無刻意練前臂 , 前臂粗覺得唔好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞