(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區78

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
腳痠影響到練背 ?
啞鈴推開咩重量先 ?
Back day有deadlift
仆街成日都瞓唔好
Deload你地會唔會做輕d?

第一次Deload感覺好空虛
做完好似無做咁
咁你 deload 原因係為乜 ? 身 / 心都無跌 watt , deload 黎做乜 ?
咁你要改改個背腳順序 , 一係就將 deadlift 放去腳 day , 我就係 deadlift 放腳 day , 腳 day 隔兩日就背 day , 完全無影響
平時點操都難操得大對手同膊,終於bulk到啲弱項有進步嘅時候個肚已經多左條車軚(但其他位置都冇肥肉

應該繼續keep住沖大對手定係開始要收收條車軚好?
好掙扎,難得嘅成長vs肥肥車軚
我個人會揀收收車軚
bulk到15-18%體脂我就會減
最慘係淨係肥車軚好難做Mini cut
一定要大cut先收到果啲位
都係十五磅咋
推住啞鈴先啦 , 推到 30 磅先玩 bar 啦 , 吉 bar 都 45磅
大快活舊雞胸幾多g到
我帶埋個磅出街食飯 覺得自己好似痴線佬
不過我都係磅一兩次 知道大約個餐幾大份 次次去果間都食返果個餐
碌嘢原來咁重咁我都係碌返去啞鈴先
我真係試過
襯個侍應行遠少少即刻磅
得個知字一碟係大約幾重囉
磅完都係狂食 無數到食左幾多
個磅係好似個電視遙控咁大 磅到2kg
日日都袋出街
岩岩上左家樂坊15樓度inbody
想問吓佢個體重係減左衣服果0.5kg未
同埋岩岩度左個bf%比我係屋企個體脂磅低成3%
自己煎多幾次扒做餐盒就識睇架啦 , 大快活新出果時 200g 都黎 , 之後縮到得番 120-130
飲杯水再測都相差幾個% 啦
誇張左
家用體脂磅真係可以飲水差幾%
我次次都係去完廁所後度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞