(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區78

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
回錯
補充返 唔係回你膝
係回你係咪一定40分鐘先減到脂
有冇巴打飲過the protein works?
好似冇乜評價
利申:飲開On 想轉下其他
轉Mars

利申:冇錢轉
Mars堅貴 10蚊份
Luxury 當甜品慳住飲 平時就飲myp
唔好練腳
其實操腳個日訓唔到覺係咪真

好似逢親操腳都好難瞓得着
有冇咩gainer 推薦?有冇師兄飲過d冇咩爆瘡嘅
如果唔食pre workout同protein 係咪好難增肌?
唔係
唔食pre workout同「protein粉」無問題
但平時要食夠蛋白質
咩名
諗起之前睇片睇過有人拉seated row拉勁重 然後條cable斷左 條友係向後飛打左個筋斗
師兄們平時係邊到買健身衣著?
其實跑幾多都會消脂,即使係5分鐘,問題係消得夠唔夠同個效果,跑40分鐘cal loss實大過20

另外2個重點

1係heart rate,一般講120-140/min對後生仔嚟講可以針對脂肪會好過160/min+,但講緊要好長期跑先會有個分別,即係話日日跑跑足半年,140嗰位淨計消脂量per輕11kg可能多過160,但係身體size顯示出嚟嘅可能都仲係未有分別

2係你個舒適度,如果你唔係玩特別專業嘢,減肥係長期功課,你跑到160但又暈又腳痛,1星期後就唔跑揀個啱自己嘅節奏同時間長期keep住就可以,日日少少辛苦咁跑20分鐘,keep到已經好好
我宜家食緊體重1.5倍 但唔肯定夠唔夠
咁計就算唔夠都唔係食得少先
食得足真係唔駛飲whey都得嘅
玩呢部機成日都好似差d抽筋咁
明明每次gym都堅持做10分鐘拉筋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞