(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區78

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
唔係操野個日食多啲protein野
係每日都要食夠自身體重1kg x1.5-2.2克蛋白質
呢d hea教練咪撚幫襯啦 轉人啦
淨係睇你操野洗撚佢咩 每堂收你幾百
籃球教練都唔係睇你射波教你拍波就算啦
係要教識你籃球規則 飲食同你平時唔上堂點安排都無教 咁咪姐呃飯食
你一星期淨上佢兩日堂
同你會另外自己操多三日 個課表係完全唔撚同
一樣 一分鐘
唔好做drop set super set
睇你知識肯定新手 做呢d set要姿勢掌握到先玩 你鳩推好易傷
咩動作都要掌握姿勢架啦 唔做dropset就唔洗掌握? 做dropset用唔同姿勢做? 唔知你up乜
Dropset要係練到力竭啲form都唔可以散哂
舉到力竭果時keep唔到個form輕則用左其他肌肉代償重則受傷
上面位ching新手仲要絲 叫人dropset真係唔係太適合
好老實講dropset superset都係啲高階啲嘅技巧嚟
仲係新手期要加訓練量又唔加重 除左dropset都有其他更安全嘅選擇 例如喺節奏入手 離心果段hold耐啲
未掌握好姿勢 drop乜鳩阿?
推胸用肩去推 drop黎做咩?
dropset最尾果幾下 佢又無力 又唔識姿勢咪傷囉
咁不如普通3組12下 推到掌握到個姿勢 先drop啦
屌原來絲嚟 sor
就算巴都唔好啦
佢連組數下數都無計
似係入gym部部機都玩下果d新仔
果部機練緊乜可能都唔清楚
佢仲要多數練glute同腳
呢兩個都幾難dropset下
傷左下背就仆街了
又話有教練跟
你追下post睇下佢教練教過佢乜
你就知
得罪講句 有跟教練都要上嚟問
個教練supportive極都有限
換撚左佢啦
點解d大隻佬話唔食飯 ? 我地一般人做洗唔洗戒飯 日日食瓜瓜菜菜當飯食?
唔計健身因素 係咪話飯好多糖?
冇得唔計健身因素喎 大隻佬都食好多飯嘅 你google下Ronnie Coleman兜飯大兜到仆街

只係佢地分唔同時期食多與少 增肌期就食多啲 減脂期就食少啲 上youtube睇下
巴打們 有冇邊隻粉係肌肉修復最好
唔關事 手腳有冇汗已經差好遠
除非你同一時間度 咁可能有可比值
本身試過未先
咁唔洗試住食多啲嘢先雞胸夠做
咁你應該轉教練
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞