(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區78

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
唔辛苦係因為拉太慢
划艇機係玩節奏
要爆住去拉
老實講衰過強國比賽
強國比賽都包裝到唔似內定
呢個選拔就算唔知佢地相識
都feel到佢地夾埋啦
除左lan唔似內定之外
其他
其實搵fd都唔緊要阿
大佬阿 咪咁內定阿
例如zero唔一定要同rocky夾嫁姐
或者其他教練爭下 造下效果都好阿
個個學員話想要果個教練
就淨係得果個教練揀佢
個個教練等緊自己個fd出場咁款
夾定哂啦 幾個都係現職教練 同佢地圍內本身識既
雖然rule無話唔俾 可惜第一個果位
所以呢條片係我唯一like唔落既kofgym片
搞到睇住d無關係既健身友比人撚咁
你話真係技不如人就話姐
第一位就算唔係最好果個都好過硬拉拉唔起果幾個啦
個rocky 我承認佢街健好勁 亦都好尊敬佢
但呢個選拔既項目上明顯佢未夠班出線啦
一句fd就撚走其他人
Zero果個整身好似係佢學生
尾二果個可能比人揀左唔少人,無得再選掛
Moe sir依家係Pure head coach, 65應該最勁係佢
咁勁都黎玩

真係選乜春阿 真係睇到嬲
明知香港人最憎內定
無關係既比人當馬騮戲咁舞
不如直接一隊一隊咁登場比賽好過啦
街外人咁有心特登黎join你比賽
比d咁既結果人.....
應該話,我個人覺得喘氣好痛苦
做左半個月gym,試過玩跑步機 樓梯機
玩兩分鐘已經喘氣喘到想死,真係好痛苦
划艇由5分鐘開始練起,用肌肉多但條氣舒服好多
係我第三次練既時候已經慢慢可以做到15分鐘
不過2:15~30/500m只可以keep到頭5分鐘,
之後就開始2:30~3:00吊命咁做
你所指既辛苦同氣喘就係心跳率上升
你划得慢 所以心跳率唔高 呼吸先唔洗加速
但你划得快 其實對你負擔都好大
你想做帶氧燒脂既話 我建議你跑步機較勁慢
慢到行快步咁 行返30分鐘 30分鐘大約行3-4km到 每星期兩到三次 兩星期後應該可以30分鐘跑到4.5km 練下心肺 健康d又燒到脂瘦身
另外你想練肌肉就舉鐵啦 呢d係帶氧訓練 係肌肥大效果上無得同舉鐵比較
無論帶氧定無氧 對增肌減脂都必須
無得話邊樣取代邊樣 你唔想大隻左之後比人話你無練下身 就一定下身都要舉返同上身相同訓練量
唔好貪輕鬆 怕辛苦 行下跑步機 行行下就跑到 突破自己
好,下次就開始去試下keep住練
想請問下巴打們,本身右手慣用手
但係做親machine shoulder press同seated machine chest press
反而右手推唔到左手咁多下/咁重
係推上去/推出去都有D kick住嘅感覺
想問下有冇方法改善
如果唔講下數同重量
講肌肉感受到 你覺得右邊膊胸同左邊膊胸
邊個感受度好d先?
想問吓各位巴打平時點操胸,我操咗半年個胸
個胸都好似無咩點大咁,平時操完胸之後
都會有充血咁,但過返幾日又變返好細
請問有咩方法可以改善 唔該哂
Coach_j.t 本身同佢地都識肯定係內定,小圈子到咁,好撚垃圾
kof唔搞strength battle點樣吸引你班普通人去玩去收你錢
都要有實力入到頭八先得既
唔比strongman 同CrossFit 教練姐
其他教練都好參次
健美果d去玩都唔夠街健快
話時話點解kofgym唔搞美國果d murph workout既
師兄點睇mp extreme gainer 同jumbo 嘅weight gainer? Jumbo成800幾kcal 仲多過mp extreme gainer 有無人飲過jumbo 掂吾掂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞