(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區78

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
4 set 8-12你係咪用緊個重量你係做到12-15下先
你用到20磅做12下
但用10磅做8-12下係無咩意思
係 , 最完第二日個胸唔覺得痠就加少少重 , 新手係要花啲時間去試重
Jeff如果大方認錯都會繼續睇 始終睇咗幾年 又直接易明
好多老手新手都會用佢啲tips
早排homeworkout都會抄佢 佢真係好鬼多idea
熱身唔夠囉
Kofgym 都唔搞笑咩 消脂講兩句就完啦

Caloric deficit, 個個contest prep都要消架啦
同路人,胸背差太遠
最近諗緊Kofgym小組,有無巴打試過?
Hammer curl, 練前臂一定要isolate咁練 唔係有排都未練到
除啦
其實我搵緊自己做咩重量因為岩岩我開咗接觸啞鈴,未夠穩定控制個啞鈴太重會hold唔到,所以我搵個輕啲既開咗做
唔洗諗 諗完都冇用 試下先
要慢慢加上去
新手用啱力啱重量一定會痠
食仲辛苦過操野
體重正常不過body fat高
減仲要食多D蛋白質
其實唔認都應該繼續睇
唔認都係搵唔到位落台姐
佢造唔造假對我地呢d學野既無咩影響
最緊要係佢教既野仲有無價值
佢d貼士又真係幫到好多
我力量有增加
體重keep住唔升唔降
但我想減脂
應該要點做好
其實嗰4 kg拎咗上手覺得好輕,上網睇話一開始唔好做咁重,所以照做,下次應該會加重啲試吓
g持巴打 想去咪去囉
對我黎講多個channel睇唔係一件壞事
其實人地嗌唔好做咁重
係for你練習動作 感受肌肉發力
如果你想咁樣起步 就唔應該集中落酸唔酸痛
應該集中落動作姿勢 同埋推胸拉背係咪feel到胸肌背肌發力
我睇你話拎啞鈴唔穩定 咁你應該力量好差/長年唔運動 你去加重 可能都淨係手酸腳酸 最多頭一兩次胸背有feel
過左一兩星期後你就會覺得胸背完全無feel
因為你連穩定拎個啞鈴都唔係好做到 咁又點會姿勢靚
所以4kg 如果你覺得係你控制到既重量之內係最重既 咁咪繼續囉 新手咁追求酸痛無鳩用嫁
你追求靚姿勢好過啦
做得好睇
又多料令人學到野
實有得諗嫁
有冇師兄試過整親tfcc
新手無 PT 幫你托 , 實要經歷一下推空氣過程 , 但新手推空氣都一樣會痠
想問下家樂坊部體脂機宜家有無開
有人去過話開番
開番,上個禮拜用完
請問係直接去用就得?要唔要預約?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞