(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區78

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
練單手吊

新手想問
目標想增3-5kg 同練大力
應該食啲咩supplement 同做啲咩動作
我係啲瘦既女 想長多少少肉
感謝各位師兄/姐
Big three 為主(squat deadlift bench press)
可以食 Creatine 如果食唔夠蛋白質再諗whey protein
我嗰間封咗leg curl同leg extension嘅機,得返一部leg press
係咪即係要拉多D 筋同做輕D 黎慢慢train up, 有冇其他動作recommend 可以做下黎提升
Push up plus, prone y, scap retraction exercise
好,謝謝師兄
jeff單野大家點睇
你似動作 Hyperextended 多過 flexibility 不足 (個人睇法)
Credibility destroyed
仲要去greg個channel挑人機 但隻字不提fake weights 肉酸到
佢有挑機咩

而家del左
都有可能 其實好多原因 不過stability同mobility真係唔嫌多 同埋係好多人都會忽略既野 當daily routine做冇壞
雖然知道大家本身唔係肥就係瘦 但係自己咁瘦去到gym room真係有啲自卑
真係封得好on9
其實限人數已經好夠
封機做乜9
唔少大隻師兄本來都可能係瘦底 唔洗咁介意 健身既付出同收穫係成正比 有恆心總有一日你都大隻到 只要唔係做到gym fail咁其實冇人會笑你
去到真係冇人會理你,唔使自卑,我之前都好似你咁,不過我個問題係好細力,搞到自己去咗幾個禮拜冇再去過,以家去返自己又肥又細力,但唔會自卑,因為知道付出過之後會變到同以家唔同
同你一樣咁諗 我第一次去gym房操之前
係公園練左3個月引體
叫做冇咁排骨
唔該曬兩位,樣樣都試下,做左半年發現有好多問題,特別係右半邊,發現右邊hips 唔係好發到力,同dumbbell press落得冇左面咁低,平日有時右面下背仲會痛
係咪唔應該食飯
中午晚餐都食好多飯
腹肌好似出唔到嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞