(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區78

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
咁戇鳩
咁應該去邊度買好
定普通運動牌子都得無咩分別?
但點解而家好似好大件事咁? 有無人知乜事
巴打們 真心係香港搞條風格搞笑少少既健身channel有無得諗 主要都消脂 增肌期次
Kofgym已經係
開始做GYM
做GYM加行樓梯,點睇?
飲gainer影響性能力真係第一次聽
有budget既上網買ipf approved既護碗 同cheap野差好遠
我都有興趣
巴打係咪真心想整?如果係的話Telegram傾傾?
梗係可以啦 唔計calories同tdee
但每日track住bodyweight就ok
如果你唔係bodybuilder 冇咩必要1年365日都計卡路里 你曾經計過就之後大概都會有個數
但操到佢咁乾身 比例又好 都真係難既
想搵pt學好啲動作
操咗兩年整體係大咗
但胸同背都唔夠厚
好似成日用錯膊力
有冇巴打有好介紹
不過我食好少野
一杯蛋白粉加兩餐就完
想食多少少又唔知食咩好
呢個量,蛋白質攝取未必夠。要增肌每日最少要食1.6g / KG of body weight。
上網睇吓大H, Jeff Nippard full day of eating
唔係叫你地跟足佢食咁多野(你食佢地咁多野會肥
而係知佢地meal choice會揀咩
買對sbd用成世
我都係咁 , mon 住自己 bodyfat 同力量 , 肥左就減澱粉 , 細力左就蛋同澱粉一齊加
其實佢冇del comment 只係好快個留言爆reply (500個comment) 就沉咗底 類似連登1001咁
如果copy and paste返條link仲可以睇到佢留言同俾like/dislike
https://www.youtube.com/watch?v=5hI8kb7I4Ds&lc=UgzarOUaEHFF9jAsHPV4AaABAg

不過毫無疑問佢今鋪係一場公關災難
本身佢賣點唔係玩重 而係賣物理治療知識同人體彩繪 (雖然佢有條片話deadlift 500磅)
佢一早認咗係fake weight/搵3rd party 搞個big 3 test 都好過依家起晒鋼走去greg個channel挑機 仲要個話氣好小學雞 跟住又扮低調咁唔再回應
反正youtube有唔少channel都話佢用fake weight拍片問題唔大
買過decathlon個隻 紮都紮唔實 冼冼下咁
有冇人左膊個活動力低過右膊 做dumbbell shoulder press左膊落果下會啪一聲 好撚驚
但用用下覺得麻煩就好少用 , 做幾 set 就要鬆一鬆放血
咁係咪例如我今日用4kg做bench press, 胸冇 感覺,但係都照做曬4set 8-12 ,如果冇痠痛下次再加大返個重量,因為今日做嗰陣冇feel所以做左2set就停左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞