(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區78

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我前十字韌帶同半用板撕裂做過2次手術,宜家咪行得走得跑得,Squat同deadlift 仲可以做到1.5-2 x bw
肯練番就得,不過好多野要練strength,mobility,stability.....
26>12% 好勁
4日入面有無 1日 帶氧? 我 而家 23% 想減到 16%
一定有啦 你仲要係新手
不過睇吓你覺得而家12%滿唔滿意
如果你覺得高翻少少都ok咁咪lean bulk
老實我都覺得貴
不過巴你果句真係太激好易令人誤會

Eric 係太古間靚場同Tyler 搞過一次big3同再之前同JT Sammy幾個教練果次兩日既S&C workshop ,我同朋友都有去
只可以講Eric 搞果幾次收呢個價錢係超值,仲要包埋勁好食既午餐
但相對出面OPS搞果d Workshop,又或者上年係ATP搞幾次健美既workshop,2500定3000又真係平過呢D
Milk chocolate 真係超好味 完全唔甜
超想搵返類似嘅味嘅粉

你myprotein飲咩味?
myprotein好似都幾平 成日都見有折
都係揀番Chocolate ja, 平係平,但隻味爭好遠。 Musclepharm 果隻直頭係好味
唔做帶氧 剩重訓 加飲食
依家覺得肌肉增長太慢
肌肉增長唔會因為你食多左野而加快
(前提係你食夠protein同唔係excessive calorie deficit)
我諗緊會唔會係食唔夠卡路里 依家剩低既體脂肪唔夠填肌肉生長所需熱量?
要睇你bodyweight既變化 會唔會跌得好快?
之前平均一星期減1%體重
算係唔錯既速度 多過1%對增肌會有負面影響
我都係過來人 做左手術
後生建議做左去算
但做完過後 physio好緊要 建議你搵出面堅有料既人幫你 靠政府既physio 只會幫你行到路 之後就靠你自己
係好多野練 我係練返重量 近呢幾年先執返d mobility 同 coordinations
行錯左路就係咁
停左兩個月重操返
第一次練返胸doms左成4-5日
做緊個陣都覺得個胸有feel過之前

但之後都再冇呢種感覺 係咪同一個情況?
除左go24有deadlift位 其他場好似都唔覺有 如果要做deadlift可以點做?教指教
有無食藍丸經驗分享
上網爬左陣文,好似無咩副作用咁
無作用添
咁我食得tdee 過多
我要減返d 先。。
有冇健身tg group?
睇嚟要開始deload
Rest day訓到死左都重係好攰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞