(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區78

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
肺炎停gym到啱啱開始做返
停之前第二間尖房做Bench press做到22.5 12下
而且做完仲好好Feel會pump漲曬
啱啱開始做返轉咗做247 做緊15kg未到12下已經力竭咁滯 做完仲冇咩感覺 只係好攰 冇pump漲feel
望住自己跌咁多力真係好灰身型又走走地樣 冇曬動力

有冇師兄分享下心得點追返進度同渡過呢段時期
另外想問247做inbody要幾錢
我跌到超級頹覺得自己廢咗好多
脂肪又多咗 肌肉又少咗
都唔知增肌先定減脂先好

姐係同駐場講想做Inbody佢就會幫你?有冇話有咩限制 例如一年只可以做幾次?
減脂先
減脂比增肌個視覺效果明顯好多
對大部份人嚟講呢樣嘢俾到好大動力
除左啲玩左好多年嘅資深ching體脂俾佢地玩弄於鼓掌中 想bulk就bulk想cut就cut
我唔想做鋼條瘦撚雖然有線條但著衫望落都好細粒

我咁耐冇做肌肉都少咗好多 如果我依家減脂我力咪仲會更加跌 肌肉咪會更加少?
咁你問減脂好定增肌好
我建議你減脂
咁你又唔想減脂
即係你嘅答案係增肌
咁都無乜嘢可以討論啦 你自己都有答案
我都係問下想拎下意見再衡量姐
但你咁講又冇錯喎
如果我mini bulk再cut可唔可行..
同埋最想問有冇師兄分享下心得點追返進度同點渡過呢段時期
其實你都有答案
只係想聽人講啲你想聽到嘅嘢
點cut點bulk 你train得好食得夠就得
不過我自已覺得focus做好一樣嘢先再做另一樣會好啲
屌 男人老狗咁撚婆婆媽媽
想bulk咪bulk 想cut咪cut
bulk完咪又係cut
cut完咪又係bulk
Mini cut
微cut
cut就cut 唔cut就唔cut
乜撚野微cut!
電影就電影
短片就短片
新手一般都係快上慢落去增肌 , 慢上慢落多數係老手練耐力
膊同腳比較弱,想加操。
咁樣set有咩意見?

胸三頭1日
膊腳1日
背二頭1日
膊腳1日 loop
約三四日抖1日

謝謝🙏
Strength黎講 concentric個下要全力爆上去先練到
有幾快爆幾快 當然前題係發力同姿勢都正確
要睇你動作點安排 如果day2推膊 咁day1推胸既fatigue會影響你第2日推膊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞