【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區07

4506 回覆
22 Like 4 Dislike
因為個總統on9囉,比中國撚完仲要幫中國買野
chinapore話要復工要同英美歐同步

chinapore脫亞入歐學埋歐美國家.......感染支那武漢肺炎數字
其實好多時啲人 mix up 左聯邦政府同州政府既權力

你見侵咁行出黎但其實佢做到既野唔多
佢可以管既係入境管制,因為入境係直屬聯邦政府
但對於州入面好多州際間同埋當地點實行 lock down 驗幾多等,就係州政府決定
為大選都咪攞人命嚟玩啦好心
佢老味為左自己政治目的要幾萬人墊屍底
冷血過港共
Probably reported incorrectly. Can't see anything near 400 these few days (https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa):
都係個句,依加D連鎖大型超市都迫尻人要戴口罩先肯做生意,飛機都要戴口罩先飛,公共運輸都要戴口罩先比入,咁就已經迫到班人帶口罩。
更何況,勸極唔聽既都冇計到時中既係佢死既係佢,只要有戴口罩既人係低風險過唔戴口罩既人,都唔知嬲What,個班出黎遊行既你幸不得佢中tim啦

This picture has been posted on page 89 comment 2224.
中左野埋人咪累人累物囉
中央政府權力最多只可以用國防生產法迫部份企業開工,調動軍隊去幫手起臨時醫院,lockdown個國家。但迫唔到州長復工開州鎖州
New cases in the past 4 days:
428, 562, 235, 404

The new cases goes up again today, so herd immunity has not yet reach.
95% chances mild symptoms
到時真係佢死佢賤

但好多人唔知就屌侵唔做野
一開始已經限制只可以十三個指定機場俾疫區黎既機落
咁當地既衛生部門已經要做野,但冇做
每個州都有自己既衛生部門各自為政,個堆又唔做野可以點
2,343 new cases in Ecuador

No everyone in Ecuador has been killed, so Ecuador can still report new cases.

Coronavirus Cases: 31,881
Deaths: 1,569
Recovered: 3,433

Well, all the numbers are rubbish. Only God knows how many people has been infected and how many has been killed.
New York
+2,940 cases
+226 deaths

I hope these are the final numbers.
The last paragraph
Official numbers look like this:
Date New Total
4/30/2020 598 21509
5/1/2020 532 22041
5/2/2020 298 22339
5/3/2020 259 22598
5/4/2020 123 22721 (incomplete)
邊個會想lockdown 當你仆撚咗街可仲以點
傳媒造到佢好似英雄咁 仲有條女都好煩膠
支那:你們是來爭第二的嗎?
Whitmer?Ok啦,對住班on9 protesters都可以handle得okay,我覺得已經算唔錯
最搞笑係嗰班protesters走去揮Confederacy flag大佬,你哋同Confederacy有咩關係呀,你哋分分鐘仲有啲祖先係畀confederacy殺咗
鬼叫Trump呢幾年有咩好嘢都衝出嚟攞彩咩,咁有衰嘢啲人都會當佢有份㗎喇[sosad而且Trump係抗疫上其實真係好唔掂,仲走去鼓勵人示威之前聽佢講嘢跟住飲disinfectant嗰三個人而家都唔知搞成點
個個州都唔同不過人不在美國真係唔評論啦,但Lockdown 簡直係違反人性
第一個星期大家仲 ok 但第十日開始真係就黎癲
你香港起碼用個罩可以落街,我地講緊係出街會罰錢個隻
所以個啲人抗議我某程度上係明白,未必係咩共和黨人蠢定咩,而係心理開始出現唔平衡
況且佢地會諗,屌你 NY 惹到全美國仲咩我仲要繼續聽晒你地啲知識份子講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞