【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區07

4506 回覆
22 Like 4 Dislike
佢咁割仲死多幾錢重
即係話一月二月所有講過嘅嘢都係9up
睇個勢應該係推隻咸濕菜做condom
一話查就驚到瀨屎即刻割
佢講果個係感染死亡率,要驗哂所有人/大部份先可以有個準確數字,例如鑽石公主號驗哂所有人,有712人感染,現時有13人死亡,死亡率係1.83%,但因為尚有54人未痊愈,所以最終死亡率好大可能會比現在更高。

而家我地一直講緊既係確診死亡率,即係死亡數字除以確診數字,呢個數字會隨著確診人數越來越多而降低。

不過,無論如何,死亡率都不會是0.03%
少少野可以洗幾頁出黎
就算如你所講真係0.03%唔代表唔嚴重重。流感0.1%死亡率都係用醫院check到既數據計出黎,如果random咁搵人check流感抗體,可能流感死亡率係遠低於0.1%。用返現時數據好肯定武漢肺炎係嚴重過流感好多。
我想講美國既人口病床率係世界最高,德國次之,無得話紐約死亡率無爆升,其他國家就無崩潰

而且用死亡人數/確診人數計死亡率,德國都由當初1%升到上4%,紐約都由3%升到近8%
day one開始不嬲話啲個病係傳染率勁,唔係死亡率勁,
因為傳染率勁,唔理佢由佢傳播,
死亡人數會高,同埋極之消耗醫療資源,
仲有後遺症唔知點
不知不覺,巴西都過埋支那假數,支那跌出十大!
可能見條數太假跟住遲下又話瞞報漏報加返少少上去
唔同國家唔同做法
大家都係差唔多1個月
但得支那可以去咁到樣停左 你話唔係假就
根本大部份鬼佬都輕視咗哩個病

美國列出中國瘟疫賠償數額:每條人命一千萬美元
https://lih.kg/1996412
最麻煩係佢死亡率冇咁高, 所以有機打爆個醫療系統
你睇下意大利同湖北, 好多醫護都死咗
如果死亡率係0.03%
以依家全球死234,000人計
姐係有7.8億人感染

你認真?
咪係,明明呢度都靜左唔少,大家都係度賭每日支那坡個數
一嘢Push咗成200幾個cm同3-4個page
仲勁過之前
重點
Flatten the curve 佢地 google translation error

人地係增長率放緩,佢係總人數 flatten
。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞