【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區07

4506 回覆
22 Like 4 Dislike
「恐懼」另一角度叫小心,對疫症小心有乜問題,而且如果死嘅係你嘅家人咁點,統計學0.1%係0.1%,但死嘅人係真係死左,佢哋家人係無左一個親人

連social statistics真正implication係乜都唔知,難怪咁多人咁冷血同管治唔到個社會
所以咪話 計鬆啲 比你再多都係一個double既死亡人數 即係美國有6萬人死左 我地唔知 (雖然冇咩可能)
駁唔到咁你摺返埋啦
縮返入個閪到啦傻仔
I have blocked that person and I will not talk to that person.
縮咗仲點跟你個專家學嘢喎
話晒你都專業過全世界
打錯 即係12萬人死左 原本6萬(全美國)
你既邏輯咪就係用apple黎駁pear
唔夠講就文盲身兒登

封落去唔係辦法係經濟考慮
同個病得唔得人驚呢樣係醫療考慮
唔同角度都拎出黎做理據
兒登慣例 面對唔到事實 駁唔到人 內心痛苦就blk人
你仲係冇論點駁唔到
咪㨂黎覆啦
睇左未?
9 new cases and 1 new death in South Korea

Remain to be single digital new cases.
專家話死咁啲人地球先運作到
如果專家係國家元首,應該第一時間會cut晒衛生部門嘅所有開支
全世界都係兒登仔
全世界都駁佢唔到
至弊以你地講到咁恐怖就唔應該重啟啦弱智
如果好似沙士咁高死亡率 重啟條毛咩 自己冇腦話人唔同角度拎埋黎講 人地就係睇哂唔同角度 全面咁睇同比較先得出咁既野

似你地得單一角度咩
唔夠講就一句兒登當道理
㨂黎覆
拉埋啲唔啦更既野黎講
都唔夠講就話人文盲冇腦
又大字又紅字

幾有品重好意思話人兒登仔
咁所以呢? 驚breakdown代表咩
做乜都有擔憂架啦 lockdown 夠驚經濟啦

我幫緊之前個連登仔講 講緊事實個死亡率咁點
成班人面對唔到沖出黎吠
等你地再慢慢圍爐打陣飛機先 冇咁得閒

希望下次黎果陣你地會開始有論點啦 唔洗再死雞撐飯蓋
死亡率低就話冇事
死亡率高就話唔死啲人而家地球過一千億人
專家講嘢幾時都係無敵
連當地人都屌緊驚緊重啟會再爆過
當初夠話死亡率低唔驚唔封關
結果點?
單一角度既係你
做乜都有擔憂都拎得出黎做論點
咁唔駛討論啦
係人都會死
唔駛醫啦咁
屌住走
好行夾唔送
無咁誇
本身隻野嘅賣點就唔係高殺傷力 係佢嘅高傳染能力拖爆你 無爆 只能講資源同準備有分野
最後覆埋呢句比返你地圍爐打飛機死不認錯啦

冇人講過死亡率高啊文盲 你地成班弱智讀下書先啦 你地班弱智話死亡率低但感染人數多 都係死好多人嘛好恐怖嘛 我咪咁講囉 連死亡人數同死亡率都唔識分

慢慢圍爐打飛機自hi啦你地
到而家仲係冇人駁到
仲有文盲話我講死亡率高

連燈仔比人話面對唔到現實真係冇錯 輸打贏要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞