【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區07

4506 回覆
22 Like 4 Dislike
屌你係咁copy & paste做乜

睇死亡率係on9
醫療體系崩潰先係個病最具破壞力既地方
你有理據咪拎出黎討論
唔係下下唔夠講就一句兒登就當有道理
淨係計2隊正選後備都11+7x2都36,計埋教練助教又4,5個x2+隊醫,2隊波都50+
係全世界都驚 又封城又鎖國
都唔知做咩9 岩唔岩
就算死亡率1%都已經係流感嘅十倍
以20世紀三次流感大流行死百萬人咁計
一次武肺大流行要死成千萬人
講到好似普通傷風咁
一定係全世界衛生組織都大驚小怪
流感十倍咪十倍 十倍唔代表勁架喎
人類身高係螞蟻幾千倍 咁代表好高咩
流感而家死亡率低啫 以前高到pk
香港以前都崩比支那人搞到崩左好多年
睇醫生普遍等3-6個鐘 耐時7-8個鐘都試過
關螞蟻身高咩事
你up乜鳩
Clinic同hospital撈埋一齊講
就係你既理據
遲啲有隻靚啲既藥 醫得快啲就好快搞掂架啦
學支那起多啲臨既病床請返啲退休醫生
比啲肺炎人訓下一段時間就好返

咁就唔洗驚了 重啟經濟
每個地方都唔同 正正常常 感染人數唔多 醫療系統又穩健 隻野唔會整死好多人
但睇意大利西班牙就知 當一谷爆咗醫療系統handle唔到咁多病人 死亡率就會倒水咁倒 (英美都接近)
班歐美鬼佬一開頭咪好似你咁諗 香港台灣如果唔做恐慌撚 邊會頂到依家咁嘅水平?
出左隻藥先黎講唔驚啦咁
到底你既理據係乜?
咁簡單都唔明 個個用流感黎比 就話死亡率高
知唔知流感死邊啲人 99%都係啲好老既人、本身好多疾病 基本上可以話唔係流感致死 而係體虛力弱而死 老人家90幾歲唔病死點死? 果啲嚴格黎講都可以話都唔叫死亡率 太老自然都會死架唔
之前先有球員公開聯名信 話唔會冒險踢
照你邏輯以後冇一個人會因病而死
甚至謀殺罪都可以廢埋佢
因為全部人都會死,所以因為某種原因令佢提早死都唔計數
WHO 當初話冇事 做得好好
打完我都忍唔住笑
到而家仲係唔明 屌兒登真係唔講得真話架喎 一定要講到武肺世界末日架喎

成班文盲 紐約州醫療有冇谷爆左啊有冇崩潰啊 一個州多過成個中國感染人數啊 弱智仔 都話意大利西班牙死亡率咁高只係因為未驗好多感染左有抗體既人啊 知唔知德國都係咁啊 一個鎮驗到大量人有抗體啊 大把人中左招再好返都唔知啊 真實死亡率好低啊

當然啦 醫療崩左death rate 0.5% 唔崩咪可能再低啲 0.2,0.3之類咁囉
成班攞左意大利同西班牙死亡率打飛機 又唔知未統計好未係準確數據
得喇
知你叻過支衛叻過全世界醫科專家同衛生部門喇
全世界都恐懼L,得未?
單係紐約州都30萬人確診感染啊 崩唔崩潰啊 成個意大利都冇咁多啊 成班冇腦撚屌 駁我吖
駁唔到淨係識講呢啲 轉移視線
小技倆
單係紐約州都30萬人確診感染啊 崩唔崩潰啊 成個意大利有冇咁多啊 駁左我先啦
咪話全世界專家同衛生部門都駁你唔到囉
又唔高興
笑死要爆左先驚得
即係要死到臨頭先可以驚
有意大利同西班牙做example輕視既結果會點都唔可以參考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞