【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區07

4506 回覆
22 Like 4 Dislike
235 new cases and 10 new deaths in Sweden

Improving or Sunday effect?
Can’t wait la Diu!!!!
咁佢屋企人要再14日
驗都唔點驗,有啲死左係屋企先知佢中招

淨係靠國民自律,呢排最大爭議係嘈彈珠機店啲客人唔夠自律
日常八點半走勢:
(3月16日Monday開始)

感染人數增加:(單位一千)
一、二、三、四、五、六、日
13-15-16-24-27-30-33(共158k)
34-42-43-52-60-66-65(共362k)
57-65-74-79-77-102-82(共536k)
71-74-90-83-87-97-78(共580k)
72-71-78-83-101-87-65(共557k)
78-78-77-80-98-88-69(共568k)
97-65-71-89-85-95-82(共584k)

死亡增加:(單位一百)
一、二、三、四、五、六、日
7-8-8-10-12-14-17(共7.6k)
18-18-25-24-28-35-36(共18.4k)
31-40-45-51-48-69-54(共33.9k)
47-57-73-63-72-70-61(共44.3k)
53-55-72-80-120-72-63(共51.5k)
51-55-70-67-75-50-56(共42.4k)
38-48-61-104-58-54-50(共41.3k)
Saudi Arabia + 1552 cases & 8 deaths & 278 recovered - - > 27011 cases & 184 deaths & 4134 recovered
1552 cases is a new daily high.

Keep worsening.
冇疫苗,真係唔知點搞!範圍太大,又成日還陽、假陰假陽咁彈出彈入,傳染力又高,只要有三幾個病者未被發現,唔使一、兩個月就可以於社區爆到全國.... 真係唔知點收科!
下星期日應該破400萬了...
一開番咪又係再爆。

根本無得完。

留院48天 空手道港隊李振豪糞便檢測再次「陰變陽」

【星島日報報道】空手道港隊代表李振豪自上月確診新冠肺炎後,至今仍未康復。

李振豪目前已留院48天。他下午在社交媒體發文透露,自己的最新一次糞便樣本,對新冠病毒檢測再度由「陰變陽」,並指已是第二次出現此情況。雖然目前仍未可以出院,但他亦表示「依家心情都幾好,好快接受咗。因為我同自己講過呢個病毒已經打敗過我身體一次,我唔會心理戰再輸比佢第二次」。他又指,自己會以平常心對待病毒檢測結果,並指「一切都只係一種磨練」。

至於確診感染新型冠狀病毒的空手道運動員曾綺婷,留院治療29日後,近日康復出院,並返回體育學院宿舍。
架仔真係痴孖筋
The title of this post is

中国武漢肺炎-無了期

全球戴罩再等班染左嘅死/好番
巴打之前話南美今日地步要怪美國而家呢樣就真係關美國事

當年GHQ重寫日本憲法法律果陣,嚴格限制左新既日本民主政府剝削一般民眾既權利,結果現行日本法律係做唔到西方果種硬封城只可以要求自肅
架仔政治冷感信政府唔洗驚怪邊個
老老實實
大家覺得所謂嘅返發
係根本醫唔好 等遲啲抵抗力弱嘅時候再病發
定係只係病毒嘅殘留
其實有無熟日本嘅巴打
知唔知緊急狀態 有幾多人可以在家工作
今次唔關呢件事,係真係政府想西方果隻封城都無法律基礎日本政客又對修憲好保守,唔止係9條,係成本憲法唔改得咁
日本二戰後以黎一次修憲都無,好似覺得改左就會破壞民主明明南韓台灣都修過幾次憲,民主體制仲好過日本(可能就係無修所以不合時宜)
護憲派真係R晒頭,守護憲法精神就話,守護憲法係咩料
RIP
Likely improving
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞