【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區07

4506 回覆
22 Like 4 Dislike
專家話全世界衛生部門都係恐懼撚
眾人皆醉佢獨醒
要上連登搵存在感
真係委屈
點解你會咁無腦 我全部就係講緊紐約醫療最崩潰
用你屎眼睇多十次上面先啦
有時間就繼續撚下你地啫
睇你地駁唔到連人地邏輯意思都搞唔清就覺得好笑
建議你地做下IQ test 真心的
英國係咪撞親個頭嚟
沙士死咗774人咋嘛
恐懼L
全球人口膨脹,地球不勝負荷
當初應該由得SARS傳播,重整世界秩序
一個問題令個post PUSH得幾快
多謝哂大家
笑左 人地講野你get錯話人地唔知問緊咩
死撐真係好肉酸

人地全部講緊紐約醫療咁崩潰都好 實際死亡率都唔高 咁都唔明 笑到甩褲 仲要死撐 連燈仔好可愛
一晚推左20頁
美國國立衛生研究院(National Institutes of Health)周三發佈瑞德西韋的臨牀研究初步數據,結果顯示,接受瑞德西韋治療患者的康復時間比接受安慰劑(無效對照劑)組患者快31%。

具體而言,在這項全球多家醫院參與的臨牀試驗中,瑞德西韋將症狀持續的中位時間從15天縮短到11天。 減輕醫療壓力

BBC健康與科學事務記者詹姆斯·加拉赫(James Gallagher)報道說,這種藥物將有可能拯救數以萬計的生命,減輕醫院的壓力,並讓部分地區得以解除封鎖。

========
服用瑞德西韋的新冠患者死亡率為8%,服用安慰劑的患者死亡率為11.6%,但這一結果在統計學上並不顯著,下判斷還為之過早。

希望隻藥真係有用啦
唔係支那先取消咩?
唔夠病人喎
27/4 1500: 3M (支82k 外2.918M)
29/4 0100: 3.1M (支82k 外3.018M)
30/4 0300: 3.2M (支82k 外3.118M)
1/5 0500: 3.3M (支82k 外3.218M)

其實冇人應佢就自然會走,大家無視佢一兩日佢就會冇癮
咪就係話30萬人囉 點會唔崩潰啊

頂我真心建議你去驗下智商
要釣我資助下你吖 唔好放棄自己
同埋係31%

不過支那話作用不大
都係 個個都駁唔到了已經 我冇必要再勸導同糾正你地
其實醫療崩潰唔係淨係睇呢個病個死亡率
仲要睇有冇影響到對其他病人
如果成間餐廳淨係serve一個客
其餘嘅客係冇嘢食或者係極慢先有嘢食
你都唔會話間餐廳冇問題啦
得你一個死雞撐飯蓋話人地駁唔到你
繼續自high啦你
死雞撐飯蓋果個話返人轉頭 可悲
自己問心啦 駁唔到條氣谷住係咪好慘? 而家見到呢個留言係咪好想即刻駁我呢?
淪落到小學雞咁罵戰你都得架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞