【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區07

4506 回覆
22 Like 4 Dislike
仲有啲工人,iowa有間meat packer差唔到六成人感染
50日以來首次回落,好消息!
英撚根本冇封過
一直中門大開
真係腦生瘤
喺前蘇聯國家入面算數一數二,但因為遲開頭始終同西歐北歐係有少少距離
其他人我唔清楚,但我會戴到香港海陸空全面解封開始計,四星期冇新增確診至唔戴..
係?我以為俾出唔俾入添,咁真係hihi...
其實俄佬愈爆可能支那愈驚,美俄有冇機聯手屌尻支那?
俄佬應該唔想波羅的海條海路更加多限制?
普京呢d陰陰濕濕,應該唔會公開屌,但私底下屌柒雜種就一定會,冇野既!最多叫豬頭簽多份每桶200美元50年長期合約囉!
其實俄佬愈爆可能支那愈驚,美俄有冇機聯手屌尻支那?
普京呢d陰陰濕濕,應該唔會公開屌,但私底下屌柒雜種就一定會,冇野既!最多叫豬頭簽多份每桶200美元50年長期原油合約囉!
仲有一個問題,你睇下美國d州而家半封都已經一大堆人出嚟抗議,如果完全封城真係有機會暴動,到時只會傳染得更加多人
Features of 16,749 hospitalised UK patients with COVID-19 using the ISARIC WHO Clinical Characterisation Protocol

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.23.20076042v1
連俄羅斯境內都有人抗議,手停口停
Turkey好外掛feel
俄佬梗係抗議啦,本身就比啲sanctions搞到好窮&冇咩job opportunities
香港邊有半封城過?
去買野食野搭車全部自由
間DONKI日日迫爆, 半封城?
終於有人講人話 死封根本冇意思 後果仲大過病毒本身 何況武肺長期戰黎
Agree 我之前就係講呢樣野
根本死封根本冇意思 後果仲大過病毒本身 武肺長期戰黎 好似香港咁一早應該全面解封

要做既係全民良好個人衛生習慣
正常啦 得連燈啲on9恐懼撚見人出街就屌
話咩命都唔要、害死醫護害死香港喎

呢啲不必要恐慌、同過度封鎖令社會停頓既措施 既禍害遠遠大過疾病本身

何況死既主要都係好老既老人家+又有長期病患的人
正常啦 呢個年代停你2、3個月都死
但我好肯撚定香港人就算封幾個月城餓死係劏房都唔會抗議
根本條confimred case同death rate條curve同流感一樣
而家係連啲鋪頭都揸住雞毛當令箭強制人戴口罩
政府只係出指引
你就做多步
拎住公權力賦予既指示凌駕自由意志
Canada +1329 cases & 180 deaths - - > 63375 cases & 4223 deaths
我唔熟俄國
但中共吹到咁大,其實要睇俄佬面色咩?
我唔識野 求解答
Guardian 話 UK death toll 係32213
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞