【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區07

4506 回覆
22 Like 4 Dislike
其實咪當係大自然調整 歷史上勁好多既事都發生過
無論人同動情 死幾百萬幾千萬比比皆是 呢啲天災避唔到

好快啲國家都會發現herd immunity 係無奈下既唯一出路 香港死守關口 安然渡過呢段時間
但香港人個個冇抗體基因 可能經過數百年後有新病毒 歐美人種可以倖存 而大部分香港人就死晒

詳細可以參考南美洲既歷史

結論係 有危亦有機 生活始終要過
人生在世驚呢樣驚果樣 倒不如學歐美人咩都唔怕 玩多啲挑戰性既野好過 人生先有意義 華人太保守了 成日限死左自己唔突破現有框架
隨時有啦最終
武肺根本唔會消失 持久戰黎
真係用黎清洗下低端人口only
解決人口泛濫+人口老化問題 maybe神既旨意 大自然循環
黑警虐打記者單野唔可以咁快淡忘
我一直都好撚嬲 可唔可以一齊RT 用段片黎做文宣比國際知道?
我好撚想黑警被制裁 佢地係要死全家

[推上國際] 我將加山傳播同明報黑警打記者段片譯左做英文 我要全世界都知
https://lih.kg/ftKjrS
分清楚確診死亡率同實際死亡率
大部後生既感染左好返都唔知/ 或者係完全冇發病
世界上越黎越多抗體研究證實 實際感染人數遠遠超過確診數 真實死亡率大減至0.1-1.5%
死既大部分都係老人家 本身都就黎走
一個流感都帶得走佢地果啲
基本上已經變左個數字 冇人理

歐美人到而家都未驚過 事實上係大部分人都會好返
佢地驚經濟問題、冇工開、冇得出街多過感染隻病
但流感帶唔走社會有地位既老人,武肺帶得走
好少啫 同堆流感都有架 冇人留意啫
最大問題係武肺可以殺死醫護 流感唔會
雖然死亡率都係好低好低
India +3935 cases & 98 deaths - - >81990 cases & 2649 deaths

India will surpass China tomorrow
10%都話低?
Fake news
分清楚確診死亡率同實際死亡率先
唔好忘記入院既人比感染既人少好多
所以一定《 3分之1

纖維肺都一樣 實際機率係好低
香港都證實左好快康復 冇咩後遺症 唔似沙士
死亡人數/確診人數囉
你不如assume 個個都中咗招啦

你不斷降低戒心好有用?
又1個接受唔到事實既on9仔
廢事同你嘈 上網google下先啦
起一起底原來係恐懼撚黎
你勇你嘅事
你令人掉以輕心

明明10% 都講到得0.幾%
香港就係嘅
Coronavirus lockdown: Latvia, Lithuania and Estonia re-open borders to each other
https://www.euronews.com/2020/05/13/coronavirus-lockdown-latvia-lithuania-and-estonia-re-open-borders-to-each-other

Estonia Lithuania Latvia:
FUCK OFF Sweden!
Marius Laurinavicus, senior analyst at the Vilnius Institute of Policy Analysis in Lithuania, says the situation in the Baltic countries is better than in other parts of Europe.

“Our situation in Lithuania — even more so in Latvia — is much better than even in the Nordic countries.

Lithuania
推 L9C4iO: 新加坡把外勞當奴隸 垃圾國家 05/15 02:05

作者NeVerEnouGh (魯呆)
看板Gossiping
標題[新聞] 新加坡確診人數還在衝!「一數據」全場崩潰
時間Fri May 15 01:34:40 2020
https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1589477683.A.EE8.html
13,761 new cases and 835 new deaths in Brazil
Both are new daily highs

Coronavirus Cases: 202,918
Deaths: 13,993
Recovered: 79,479

Worsening. Want to be take the second position because only Brazil and USA have 13,000+ daily new cases.
24 new cases in Vietnam

A new outbreak?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞