【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區07

4506 回覆
22 Like 4 Dislike
6201 new cases (new daily high) and 375 new deaths in Brazil

Coronavirus Cases: 59,196
Deaths: 4,045
Recovered: 29,160

Worsening. The number of new cases in the past few days are (from old to new):
2089, 2336, 2678, 2735, 3735, 3503, 6201
你真係唔識架喎
講緊病毒變種同會返發
冇得期望herd immunity
無辦法,人係咁撚多
所以 CDC 俾人屌到癲唔係冇原因
而家啲州同聯邦政府已經喺度搶物資之前麻省向外國訂嘅口罩畀聯邦政府沒收咗,之後嗰州政府為咗唔想再發生呢啲嘢就借咗當地球隊嘅飛機去攞口罩,回程仲特登喺美國外面兜個大圈避開聯邦政府
15/4 1300: 2M (支82k 外1.918M)
16/4 2000: 2.1M (支82k 外2.018M)
17/4 1900: 2.2M (支82k 外2.118M)
19/4 0100: 2.3M (支82k 外2.218M)
20/4 0700: 2.4M (支82k 外2.318M)
21/4 1700: 2.5M (支82k 外2.418M)
23/4 0000: 2.6M (支82k 外2.518M)
24/4 0100: 2.7M (支82k 外2.618M)
25/4 0100: 2.8M (支82k 外2.718M)
26/4 0300: 2.9M (支82k 外2.818M)

26個鐘100k,應該最遲聽朝3M
嗱,呢個就係聯邦制
州同州之間一定會為自己
澳洲首都點解係 canberra 都係因為 NSW 同 VIC 都爭,最後係個中間點做 capital
你可能覺得痴撚線但呢個反而係推動力
之前唔記得邊到5,6成添
山長水遠要買亞洲貨都唔買韓國貨
唔話佢地抵死都唔得
會唔會中國貨平好多咋?
Maryland係州長老婆係南韓人先搞到
同支那關係近D
個制度幾好 好過支那偏向北上廣深
星期六都咁快
呢d通常係本身無咩歷史既國家先做到

歐洲同東亞好難憑空建個新首都出黎無論南北京定京都東京,都係有幾百年建城歷史南韓由零搞個世宗出黎最後就唔湯唔水左
其實好多人都唔知世宗巿係咩嚟
小心
依個數字=早一個月既意大利
然後巴西總統打死唔封城,要黑幫出黎幫手「呼籲」大家唔好出街
Singapore +931 cases - - > 13624 cases
15 Singaporean and PT
PR
過左日本未
死梗,巴西肯定大鑊過歐洲
快㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞