【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區07

4506 回覆
22 Like 4 Dislike
唔好比支那講既野成真啦

支那就係不停宣傳自己一黨專政高效解決問題(同提出問題既人,以及初期高效隱暪問題,前半當然係唔會講只會不停宣傳自己後半做得幾好

然後話西方民主政制政客仲為利益互鬥,為金主優先著想,講求限權互相制衡最後延誤抗疫,去證明自己果套專權係好過民主
歐美同日本既差劣表現可以話非本意咁係幫支那抬轎,好彩台灣韓國紐澳done a good job,唔係真係完全係支那既劇本
我覺得唔係用左呼吸機所以生還率低,係因為本身就生還率低果班先會用呼吸機,果班唔用可能即刻死埋
得美帝係咁姐
又唔見其他民主國家係咁
洗q理支那咩
真心唔知點解
印尼多436人確診 創單日新高
2020-04-24 HKT 17:19

印尼今日多436宗新型肺炎確診個案,創單日新高。
全國累計8211人感染;死亡人數增加42人,總數689人不治。
美帝一炮過+6000幾
厄瓜多爾一爆就多11000人確診
又bug?
係lor,佢做乜9?
唔通呢幾日多咗Test?
個worldmeter係咪有bug
佢話美帝尋日死2342
但twitter新聞報over 3k
睇過顧小培話呼吸機會拉扯個肺引致肺部纖維化,唔知真唔真。不過就算真要用呼吸機既人唔用應該都抖唔到氣等死。
Wa gg
係有啲唔習慣冇8半圖
Dont be silly my friend
因為除左左膠,西方世界既思想係通過競爭去達至最大成果,所以先會經常出現 congress 一個黨佔多數而 House 係另一個
其實唔係病毒大流行時期 用呼吸機死亡率都係八成,冇太大分別
France reports 389 more coronavirus deaths, total toll 22,245, says official

So much improving
用得呼吸機梗係condition 差d架啦,呼吸衰竭自己呼吸唔到死亡率梗係高高自己呼吸到架啦
倒果為因
不過香港堆重症用完呼吸機又真係無人死
2.8m了
April 25 0146
15/4 1300: 2M (支82k 外1.918M)
16/4 2000: 2.1M (支82k 外2.018M)
17/4 1900: 2.2M (支82k 外2.118M)
19/4 0100: 2.3M (支82k 外2.218M)
20/4 0700: 2.4M (支82k 外2.318M)
21/4 1700: 2.5M (支82k 外2.418M)
23/4 0000: 2.6M (支82k 外2.518M)
24/4 0100: 2.7M (支82k 外2.618M)
25/4 0100: 2.8M (支82k 外2.718M)

24個鐘100k,果然週末升得快啲
受疫情影響,荷蘭甲組足球聯賽決定腰斬今個賽季,不設冠軍。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞