【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區07

4506 回覆
22 Like 4 Dislike
問鄰國德國都得啦 不過Belgium govt有講過個死亡率咁高係因為啲data夠透明
由亞馬遜燒都知呢條柒頭有幾短視
NY
https://www.youtube.com/watch?v=dVdgCFJZmgI
唔係短視 係真係無腦
不過唔夠投比佢班on9咁無腦
THIS 好似好多美國人頂唔順移民咗去加拿大就係因為呢個原因
this probably also contributed to the collapse of iron curtain
講咗咁耐daily十萬test終於做到某歐盟大佬做到好耐啦
大定估下30 post 前解唔解決得掂好過
英國人真係on撚79 繼口罩同試劑又一單
仲用華為同叫中國整高鐵
British doctors warn some Chinese ventilators could kill if used in hospitals
https://www.nbcnews.com/news/world/british-doctors-warn-chinese-ventilators-could-kill-if-used-hospitals-n1194046
當初點解唔跟歐盟買呼吸器呢
冇疫苗就要希望隻病毒進化到弱晒,人類同隻武肺共存
BJ政府同歐盟鬥氣
當初全世界都缺我當冇得唔買中國貨
但比人水左3獲都仲要用華為真心on撚99
之前有人提過英國政府堅持用華為係因為佢夠平 & mi6話有信心可以neutralize華為嘅威脅

但我好懷疑佢哋係咪真係有呢種能力
睇佢惡得幾耐,美國唔撚比錢佢地少左勁多trip可以claim
次次都係要美國開第一槍,其他國家先肯做野
平平平,窮就咪閪要5G啦
幫親其他係一分錢一分貨
幫親華為一分錢0.5分貨1分屎
成個dying country除左金融業乜鳩都冇
啲基建仲柒過第三世界
咁既國家想佢點
咁呢個其實冇計當年唔轉型成個國家食屎食得仲快
而家5月武漢肺炎疫苗進度:
有ga喇
諗吓愛滋成40年都未有
何況哩隻呢
冇*
俄羅斯呢d大國心態眼中只有美國、英國、德法既歐盟、以色列、中蟈同支那坡

之後Russian(唔止俄羅斯政府同俄佬官媒,連Russian平民都係咁既心態)日日Loop笑愛沙尼亞、拉脫維亞同立陶宛仲窮過波蘭,波的三國窮到得番緬甸水平(俄國想借緬甸對付羅興亞人黎抽水,俄羅斯 "潤" 愛沙尼亞、拉脫維亞同立陶宛歧視佢地俄羅斯人),笑到而家2020年佢地Russian都仲o係度笑波的三國同波蘭一樣纜住腐爛既北約過人世

Russian又扮睇唔到芬蘭同瑞典都有(芬蘭同瑞典用非北約成員國身份)同北約+美國加強合作,又唔見俄佬好似烏克蘭同格魯吉亞咁咁大反應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞