前線FA: 今次真係嬲左

2699 回覆
8781 Like 63 Dislike
希望大家唔好一竹篙打一船人
佢一個有問題唔代表全部紅衫fa都有問題的

利申發過某場夢俾其它紅衫fa救過
好專業好nice的

至於呢位max
14年因為拆大台已經交過手
唔知點解佢會令我諗起射撚滿
衝動,好鍾意做大佬,好鍾意話事,好鍾意高調出風頭...
我個人最怕同呢種性格嘅人扯上關係

最後想講
對家連何君妖呢舊負資產都未割
水炮射清真寺都未割
大家提下意見俾佢知改善空間起邊算啦
咁少事唔好搞到要私了啦....
幫你更正 係有過期急救證都可以做
呢個post睇到好多人仲講緊ABC就知咩事
阻撚住曬班手足
仲有vital sign, gcs
係 但急救個牌唔會教中槍爆眼催淚煙胡椒噴霧等等點處理
但點都好尊敬所有FA
佢本人睇唔睇到呢個post
係我自己用,唔係比人用
比ventolin拎vital sign 有咩問題?
岩岩先考完
但覺得自己完全無資格救人
想手足放心, 遇到呢啲情況寧願大叫醫生護士好過叫FA
我都以為係
有野想捐可以FB搵我地香港自由之書阿

係呀,我知我地講近廢話,但前線的確需要支援
https://lihkg.com/thread/1655137/page/1

FB: 國難五金, 香港自由之書

應該都有唔少
考個急救牌都知
冇可能會教中槍、催淚煙、胡椒噴霧嘅處理方法
點解個個FA都識搞
中槍有教
其他冇
ventolin係藥廠set既名
係有salbutamol( short time acting既β2 agonists)
另外少機會過敏
所以常用
利申:豆腐犬識少少
留比醫生,護士,藥師再解答
因為亂9黎搞,拎住張急救牌當醫生牌用
個意思係仲有好多FA 係唔知咩係ABC GCS 同VITAL SIGN
好流ge急救證我都有一個,嚮HA上一日堂就搞掂, 淨係做 cpr

利申: allied health
乜撚野 槍傷都有教?
中咩槍先,真槍GUN SHOOT
只係FA,冇AE or trauma 底既醫護都唔好搞
上次荃灣班死黑警冇做錯step
只係遲5分鐘
5分鐘足夠血浸肺死人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞