前線FA: 今次真係嬲左

2699 回覆
8772 Like 63 Dislike
Sorry,非佢果team,亦無需要入佢果team
型到
真心好多FA都好On9,成班最叻係到圍patient,又冇禮貌,扮哂專家。

利申RN自己發夢上前線,其實真係唔洗咁多非專業既FA囉唔該
push
主要係做自己應做既野
Btw 洗眼呢啲我諗問求其一個六月玩到今日既手足應該熟過你
樹大有枯枝
會驚,所以每次出去做FA都一定掛住個牌係身
我學frist aid都未學公主抱

但係可唔可以唔出樣
Do no harm
不割
唔改先割
個社會就係上左鏡出左位個啲其實好多都冇料
我覺得唔係吹風
急救員唔係幫唔到手
但問題係借FA拎光環 鬧走其他FA
你覺得抵唔抵diu
隔離post有個借輔導為名其實溝女你又點睇
根本做fa 係要有心有力
唔係只會害到其他同路人
正確
屌晒你地
前晚開po到而家都仲未上到熱門
呢單野新鮮滾熱辣 connect全世界
依家就係最好時機!

我地fight for freedom
我無宗教信仰 但我有宗教自由

早喺六月已經有宗教俾popo當眾侮辱
打壓宗教自由之餘亦都對各個宗教不尊重

睇原po!
既然我哋係fight for freedom
我咁更加係時候聲援我被打壓宗教自由嘅人!
快啲一齊討論!

[擴大戰線] [行動] 與其嘈加泰集會 不如唔搞呢個
https://lih.kg/1668190
我淨係知我次次都見到佢幫人
另外如果整親隻腳掌抱遠d先急救有哂問題
樓主話唔係分化post
又話成日現場見到呢位fa 手足
咁點解唔係現場同人講
要圖文並茂放上連登
屌 咁就算啦

成team人都鳩下鳩下咁
咁我應該都好熟,由6月已經中過無數次

我意思係唔好過份分別左有急救證書先做得野呢個諗法……見到人出血,唔通唔幫佢㩒住先,係都要等FA到先開始治療?
過咗期計唔計?🤣
我就係自知經驗同能力都無醫生護士咁好,所以會企後啲幫下啲擦傷洗眼沖洗皮膚嘅細case,前線等之後跟師兄師姐先去幫手
大家定位唔同,一齊努力,齊上齊落
利申:專職醫護,有FA牌
其實有唔少RN甚至APN做FA
真係要咁多只係得FA牌既FA?
唔明啫
同你話佢唔做野or 豬隊友就話要屌姐
爭住做都要屌。。。
宜家各大機構急救班已經唔會特別教搬運法,但急救書入面有講,你有書的話自己打開黎睇下囉
都有MO tim
但問題係你唔會知邊個fa背後係咩人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞