前線FA: 今次真係嬲左

2699 回覆
8781 Like 63 Dislike
咁抬法...睇到圖都手痛
你當有8成都係垃圾就差唔多
眼見太多人比班所謂有心既FA搞到情況仲差
真心求下無醫護底 或者無返幾年急救經驗唔好出黎害人
特別係近一兩年先拎急救牌既人
你地出黎幫人洗下眼 洗下d擦傷損皮傷口都仲可以
其他唔該交返比專業人士
唔好以為有個牌就做乜都得
成班人無牌都出黎做 過期既有咩出奇
Emergency Medical Service (System) ,通常EMS係講緊成個醫療救護系統(Star of life嗰六條邊:Detection、Reporting、Response、On scene care、Care in transit、Transfer to definitive care),而EMT係一個資格,通常指救護人員。
即係其實攞住張普通fa牌都可以話自己係EMS?
Lock左人地仲郁到 咁lock黎做乜鳩
咁都要問 係咪on9
鎖完又鬆返手踭
鎖乜呢?都話佢只係做枕頭角色
為做一場電光火石嘅急救戲而做
咁Max哥重考左幾多次
原則上黎講FA都可以話係EMS嘅其中一環/幾環(例如Detection、Reporting、Response、On scene care)但因為EMS代表既意思唔淨係包括簡單嘅院前護理(first aid),更加係包括咗係運輸傷者途中,為佢提供所有有需要同專業嘅醫療服務。

至於普通FA可唔可以做到Care in transit同Transfer to definitive care就值得思考啦
我認得佢
咁熱血嘅。要佢番多啲夜先得。仲要係九龍區
應該翻兩翻就做到個人笠晒
左膠多數做芝娃娃
絕對係難得一見嘅人才,快啲投考救護員拯救世界
其實出面個個戴哂章,又EMT,EMS,其實堅定流架? 係咪有呢啲資格至買到呢啲衫同章?
其實好易買到,不過有啲賣家會睇埋你有咩資格,例如至少都要求你有PHTLS或其他資歷先賣俾你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞