前線FA: 今次真係嬲左

2699 回覆
8781 Like 63 Dislike
我自己有牌未過期
但係乜撚都唔記得曬
所以都係唔好出嚟做FA害人算

個問題係FA最基本守則講到明FA最後點都要個人去睇醫生,以我既知識係FA只係做最初步既處理 令到個病人挨到救護車黎[有錯請指正]
依個係最基本既守則 連最基本既守則都無 我有少少覺得佢要重考
利伸:有FA牌
咁啲新仔考個牌出嚟,都係想用下仲有好多想去前線又唔夠膽,咪攞件螢光衫過嚟壯膽囉仲有經過啲人會多謝FA,佢哋咪喺度攞呢份優越感囉
Respect 真FA
不割
係 就係佢
Push
睇直播呢條撚樣好柒串,又成日揩油
以為自己好撚勁,人地救護員黎到叫佢俾返救護做
佢一句話唔撚使,心諗人地職業點都好過你part time first aid掛
洗唔洗短時間內回兩次幫人呈清呀?
樓主都係提醒下前線FA手足要做好本份
仲要話樓主5毛

你同個max同隊?
因為唔夠力
睇佢FB, 好多飛機POST, 以為真係醫神
想知
似係了,
仲有個喵樹阿你
應詃係MAX D人黎
上邊話佢係5年前 佔中狗察 依點已經抵屌
想問句fa係要點先做到
件衫一考到急救就俾你?
講多d
割左去佢 叫佢依1team人摺埋返去訓教啦 咁鍾意上鏡又抽水
係咪一定要去St. John到買 出面有無
明哂
cls 我邊句得罪你呀?
睇live見到以為中槍定咩 嚴重到要咁樣抱走
但又覺得好奇怪 點解傷到咁重仲咁樣抱人地走
後來見勁多cam衝埋去影個女仔 係隻腳仔有少少紅
真係O哂咀

位唔係咁樣出 尤其呢d咁危急的情況
如果大家真係覺得佢有問題 都唔可以私了唔可以割
但可以即時大大力屌醒佢 1個唔夠佢屌就10個一齊屌
你地唔係為左幫佢呀 係為左爭取時間救受傷果位手足咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞