前線FA: 今次真係嬲左

2699 回覆
8781 Like 63 Dislike
唉,毒撚和理勇覺得
你去做Fa,想借機借會上位、食女
Fine,人無完人,大把人出去都係鳩遊遊
一向唔評論
咪我係到食彈,你係後排食女囉
起碼你冇阻到,搞到場運動

但係重點係

佢用錯誤手法幫傷者進行急救
甚至阻礙其他救護幫手,有機會令其他人傷勢惡化

呢一樣先係重點
真心果句,有狗公我冇咩所謂,預撚左我地做爛頭卒
但係你唔夠料真係唔好害人
我唔想有手足受左傷,結果比你搞到仲傷
成個運動就係比啲英雄主義,狗公左膠搞串晒
想提返一提大家先
佢fb本身係po左好多人地影佢救人既型仔相
跟住又打好多字講到自己幾撚威
跟住琴晚凌晨mon po , del哂/private哂仲轉埋黑色icon
喂,前線真勇武會唔會咩都講哂出黎又PO哂相講自己點點點?
啲有錢人/大明星暗地裡做善事會唔會又打個PO話哂比人知?
呢條撚樣完全就係拎光環!

我就覺得佢未必會收山,各FA睇路喇
佢呢種人,分分鐘覺得我地呢個PO全部人都屌錯佢
仲會好似有巴打話齋,佢做唔到自己想做既野/比人屌返轉頭
條氣唔順分分鐘掉轉槍頭做篤灰撚
親眼見有次佢係前線打另一個FA,之後被佢打果位FA嘅teammate 拉住佢。
阿豬阿狗上果啲 one day course就有牌有幾難??
下次見到條友即開佢波,唔係割席
係要比d 教訓佢等佢自己反省下
好多FA急救撚拎住FA牌係到教護士paramedic做野 明明自己處理唔到係到霸住個傷者
呢啲人, 得罪人多稱呼人少
周圍辣火頭,遲早畀其他FA 私了
教護士咁好笑
尋晚發生咪一樣囉
登陸諾曼第定division 呀做過美軍
1942姐
唔撚怪得好兇唔兇兇Fa救護啦
做開狗察專郁抗爭者
知你唔會郁佢就兇鳩你

想轉職做FA 有冇隊可以入
啱呀
diu先唔judge公主抱既危險,佢抱人地去狗房對面啊
戰火區啊diu,過少少入山林道離開射程範圍得唔得啊
你成日見到佢係現場代表d咩姐
代表佢係光環撚啊!黎到係害人既左膠不要也罷
係咪要伏擊佢?
一心考左個fa牌
但係好多team都飽和
識個和理非apn有教急救
佢話和理非活動先會出去做fa
留名 平時都係單拖出冇Team 想搵team跟下
無牌個班唔做好過做...
做下後勤畀下物資都好過做FA
明明無事都變有事
[大圍選戰] 踢走建制肥莉嘢
https://lih.kg/1668233

大圍巴絲打入
我明每個FA手足都係為香港好
不過都希望對同僚可以温柔d禮貌d
做過幾次first aid
冇入大隊 純粹同自己一班志同道合嘅朋友去幫人
做過幾次唔撚想再做
啲所謂大隊fa又要搶Case 我地諗住幫下手
又話fa做嘢走開喺度呼呼喝喝
利時 平時成日要去車幫人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞