前線FA: 今次真係嬲左

2699 回覆
8781 Like 63 Dislike
佢地咪又係鄧肇堅到學
好耐以前有架,後尾唔知點解又唔洗
錯啦,香港暴徒大學專門為黑警set program 教
有無得join 淨係去過鄧肇堅姐
岩呀,唔係救人,只係減少屍體數目,不過巴打講到fa書冇講就唔好做 (中咩槍先,真槍GUN SHOOT
只係FA,冇AE or trauma 底既醫護都唔好搞)

咁中槍大動脈出血咁係味又係等mo,rn 先黎搞,fa 就繼續幫人洗眼,中槍個個繼續係到流血
要黑警中既精英先有機會,我都係睇維基
其實個pt都未必知自己有無藥物敏感,同埋以前係寫住毒藥,所以我一直都唔知無病嘅人吸唔吸得,依家只係寫住服食過量有危險
減少屍體數目
大把人為咗食女而嚟,所以女仔自己出嚟玩要小心狗公
Sorry我錯
我意思係話拎荃灣case講
中肺其實係難搞,CAB OK就唔好移動傷者
唔係話唔比treatment
我都未做過槍傷,只係紙上談兵
希望呢位fa有改善
又去番一個位 有啲咩case 需要到即時食藥 or 打藥先
其他人可能唔係但係佢肯定係
次次都跟住個鏡頭
幾廿支cam面前除mask係咩料
留意返係tg範圍黎
除mask係絕對唔安全
如果你覺得係狗房前面+tg範圍除mask係冇問題
我冇嘢講
如果唔係想出鏡我諗佢應該係好想肺衰竭
fb啲post揚到啲女睇到濕嗮
ok其實想出鏡冇問題冇衝突唔批評佢啦好冇
重點係佢處理細case可能ok
但係一個渣fa牌only既diu到救護走就肯定唔啱
有冇睇嗮樓主講咩啊
落到場
GCS唔識用
都起碼要用AVPU啦
其實如果係我識既fa會有禮貌地講
得㗎啦我地handle啊,你be water先之類唔會咁惡
你又唔係搞屎棍緊,不過其實有人handle緊既case
除非佢地叫support,否則我識既fa係唔會9衝
型呀,你有冇見過美國隊長成套戲都帶頭套
麻包袋
睇下班on9 FA, 無啦啦做乜撚野頭鎖呀?做都唔緊要喇,PT個頭都識郁,又俾埋D高山氣,係度玩乜撚呀?
大家認住呢幾個FA , 無料扮4條。係度加害PT……
黑警啲所謂戰地急救都系再上幾十個鐘理論+少少實踐

唔好問我點解知,有啲野唔講得,信就信,唔信就當無睇過呢個cm
佢肯定睇咗啦
本身成個fb都係public型仔post
今朝定凌晨已經冇嗮轉嗮黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞