前線FA: 今次真係嬲左

2699 回覆
8781 Like 63 Dislike
四個人抬,唔係前後左右各一個平均D咩?
而家見到前面就跌咁,同埋2隻手俾人扯住行囉~
屌佢老母
我咩都唔識架,多謝你比鼓勵我,但個心硬係會好騰咁,學咗睇下自己有無天份先。
其實有時覺得asthma病發時真係幾恐怖,唔郁得佢,要好慢動作,抱佢跑都唔得,只能氧氣+藥。
呀,有樣野我以前學,就係用紙袋呼吸
屌佢啦
趁國難食女
邏輯錯誤
佢喺生死關頭選擇狗公大於一切
已經係錯到離譜
你唔指責佢就已經係幫左佢
呢條撚樣下次見到佢仲係咁佢實仆硬街
巴打會唔會有link
有證據就可以officially傳開佢要全部女手足小心佢
緊張就更應該交俾專業,FA牌唔係大哂,First -Year醫科生/學護都大過佢,更何況係救護員!!
咁作溝左幾多個革命天使⛑
吓,怪不得個個比我感覺好似真係只能止下血,洗下胡椒催淚咁,深入d都好似搞唔到
不過好在還有好多有經驗fa同隱藏版真醫護fa
唔理喇,知道就算,唔想比一個人影響我嘅睇法。
謝謝你
tui
如果係MO, 我覺得係可以自己做番個case.
如果FA,或者休班RN/EN/救護,就比番當緊更既救護

不過條友點睇都唔係專業/有經驗....(FA牌唔難考)
tui
急救的確有免責條款,現場CPR斷左肋骨都唔使負刑責,即使不幸救唔返都唔會上身,只係良心難過D~
正常就大容量書包,好多袋既褲,方便跑動既鞋....
(最起碼唔會著住件FA衫食煙)
下次剩係有RN都可以遮名SHOW 証大走佢!!
成日聽到話喺前線識到男朋友
屌你老母 假勇武真狗公
打仗呀依家!
推,基本上係一定吾會抱傷者,因為隨時有機會造成二次傷害(e.g. 甩骹)
講幾多次都要再講
我知FA有d係好有料
但唔該d人唔好以為有個急救牌就好撚勁好撚威
我可以話你知依家急救牌係弱智都考得到
幫手洗下眼洗下普通損皮就得
你想同d專業人士比唔該就收收皮
唔好話救護或者RN,係連EN都不如
已經聽過有人比班垃圾FA搞到仲衰後尾要搵醫護私下去
執手尾
唔好再神化班FA, 根本大部分都垃圾, 為左光環為左食女而做
因為呢班人影衰哂成隊FA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞