前線FA: 今次真係嬲左

2699 回覆
8781 Like 63 Dislike
唔好講啲咁模棱兩可既說話啦 咁同各打五十大板果啲人有咩分別
呢到好多人自己感受過 打哂出黎啦 你有冇睇先
其實你係咪受過佢幫助或者識佢本人 想幫佢洗白既話即管講 呢到大家都係理性討論
但係如果你一味講自己覺得點點點 其他人叫你睇既野你又未睇
認知都唔同水平既情況下好難繼續討論落去架喎
利伸追左成晚post教都唔訓睇哂既
佢唔係第一次見到FA,所以知道表明身份都唔會聽,而且正常護士係唔會諗人地唔得,鳩衝埋去搶黎幫手,哩d叫尊重,人多反而對病人唔好,而且我地咩都無係身,亦都無諗過有FA係度都會搞到就死,仲要咁啱遇著哩個,行埋去都唔會出到手
明白 其實而家fa既質素好參差 好多有經驗既 都有好多好生手 下次再有呢啲情況老閪都上前問下洗唔洗幫手先 好過事後後悔自己冇出手啦
其實相信好多fa都係好善良 你朋友都係 又唔係見住死唔岀手
希望我唔知今次呢啲叫害群之馬會唔會好衰
但希望只少佢地唔好岀嚟獻世
係咪搵食 搏出位 呢啲大家心裏有數啦
傾左咁耐 都唔覺得你係真心想同我地討論既
淨係一味捉住一點死話佢係好人
你可唔可以認真睇下咁多位覆過你既人講左咩
呢個世界唔係咁簡單 咩叫唔好救我就解決哂我問題?
而家佢危害緊所有手足喎 咁係咪唔好救所有手足就冇問題?
有問題係要解決 唔係逃避囉
你咁講同政府有咩分別
你係記者嘛!
FA 我真係唔識
講Fa既問題我覺得ok
但圈住人放上網公審會唔會唔係咁好呀
等於前線唔會圈住某個人話佢on9
我早幾個月拎左fa
除左包札,基本常識,cpr之外乜撚都唔識
佢係護士/醫生??
即使係,義務到場幫手都應該移交俾專業救護員跟啦!!
連救護員都唔尊重咁自大,真係~~
少人我會,無想出位上鏡,所以想學下急救,係未有fa或救護來之前幫下忙,有人黎我會死埋一二邊,好似會感覺良好啲
期望有其他醫生/護士手足在場大走佢!!
佢想出名好耐啦
今次得償所願
考個牌好易咋嘛 你可以睇書自學下先 因為個老師都係照書讀架咋
遇到asthma attack果啲分分鐘你仲叻過fa添~
一一一一
好明顯係唔夠力又要抱,根本就扮型!!
我信,好多fa都好溫柔善良,我有見到過。只係咁啱比我遇到銅鑼灣個次,所以講返我睇到同感想。我對其他fa仍然有個份尊敬
831果晚??
facebook已經乜都del晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞