前線FA: 今次真係嬲左

2699 回覆
8781 Like 63 Dislike
真心出嚟就唔同既
宜家都係
區選就到,好驚係咪?要快啲完係咪?
10.1之前都有一輪分化,
五年前又係,其實歷史不斷重複。
叫得曱甴其實係讚,真心係頑強。

連登而家好多狗扮手足~~~
拉唔到就帶風玩分化。
政棍,熱狗,呃唔到錢嘅,
有私怨嘅,全部喺喥揾位。

最可笑係好多人又真係跟風,
仲以為真叻豬,加入抽水,
哩啲抽水我最反感。

如你係當時人,
我哋可以代表佢同你道歉。
佢態度差,真係有錯,我哋都不留情屌,
但,技術上,係咪換轉你做就次次都無錯?

你有意見可以一齊岀嚟傾同研究,
聽埋另一邊講埋當時情況,
係咪都覺得佢錯到要死?
一直都話可以改善,可以檢討,
但唔好齋講,真係做,試吓係咪得。

齋抽水齋屌又無岀現嘅,
咁你自己試吓,
如果幫咗100次都無犯過一次錯,
我哋真係拜你為師,一齊表揚你。

現場就算係醫生,
個個都有試過覺得下次可以做好啲。
因為變數太多,兵慌馬亂真係只可以盡做,
錯,屌咗,下次咪再做好啲囉。
係咪而家同路人要屌到私了?

不過多謝哩隻大鑊,
雖然公關災難但真係老懷安慰。
講真,
我哋隊之前不只一次,
有隊員真係想打鑊佢,包括我。
所以你見佢啲片,好多時都同其他黃背心一齊,
勁少係同紅背心一齊做,只係間唔中有一個,
十八區開花散哂先會,怕無照應。
因為隊員都驚有時會忍唔住,現場開波。

哩隻鑊一爆,
想打佢嘅隊員個個竟然主動話不割,
之前真係俾佢屌過嘅某部分醫護都表明,
真心佢係衰格,係難頂,但不割。

點解咁得意?佢黑人憎到咁,
反而唔借機,鬥快割?
除咗因為我哋品格正常比 blueshit高,
係因為.....
1. 我哋全部見過佢真係救到人,
做啱嘅時候都唔少。
2. 連現場專業醫護都認同就喺槍林彈雨下,
都未必可以做最精準嘅決定。

好多時我哋落場都有人向我投訴佢,
我都係答:
屌唔聽就趕佢走,唔得就直接打暈佢,
我哋有醫生。

係咪覺得我好暴力呀?
就係因為我次次屌完都無打暈佢,
之後就變成咁,係我唔好,管教唔到隊員。
不過大家成年人,義務幫手,
我叫佢對人客氣啲,唔通我又下下屌走佢?

多做多錯,少做少錯,
光環撚唔係自己話,
你岀得嚟夠多,去得夠前就有份,
不如諗吓點解成日都係得佢有得錯。

我從來都無話佢無錯,
我肯定我比你哋任何一個更早被佢不禮貌對待,
我一定係頭一批已開始屌佢,仲試過岀手打佢。

佢錯,我哋成隊都有屌,
但你哋而家做嘅係分化,
趕走咗佢都唔肯完,係咩事有惱都睇到。

係要令大家唔信所有FA ,
如果大家而家主張call 白車等醫生,
其實所有FA都可以安全啲,
開個站坐後排等人嚟洗眼洗傷口,
大事就等白車,然後被捕。

Btw ,
我件衫真係無印FA兩個字,
係Rescue ,通常安全就交俾醫護做。
打咁大篇幫佢洗底係唔會有用
做過佔中糾察仲用呢種態度對待2019既人
佔中糾察當年督灰阻撚住哂有幾罪大惡極唔駛講
佢最好真係咪再出黎
因為想私了佢既人已經好撚多
尤其佢咁撚鍾意出位去d 「危險」位

btw, 我一直都唔會認為有同一理念既人就一定正確
佔中果陣識佢
見佢fb貼左聲明先知呢篇野係講佢

我同佢唔熟,但我可以講
佢雖然可能係mk左d,會令好多人覺得佢懶型
但佢真係好有心好想幫人既人黎

佢都有心改
俾次機會佢啦
有心改?佔中到依家都未改?
佔中果陣識姐關乜事
多議各位有心FA
但樓主下次可否先

廢時有機會怪錯好人
點解佢件衫同隔離個兩條友唔同色,唔同款嘅? 其實顏色同款式上有咩分別?
見條撚樣想洗底 推返個post先
邊度有得睇篇聲明
幫你老母 佢唔撚害人都偷笑啦 唔係而加個個知佢暴行 佢會走出嚟做show?
前線First aider — Max Choi 道歉聲明及內容!
https://lih.kg/1676361
我唔係佢朋友,只係當時識,知佢唔係今次示威先特登走出黎拎光環乜柒,
亦冇覺得佢冇錯
你可以冷靜少少
咁又係 而家啲狗 FA 都唔撚放過
屌你老母原來一早比人屌緊! 次次都見佢唔知做咩7,救藍絲屌手足
今晚又有新作,上巴士除罩比司機
又有機會除罩比記者影
多謝Max 比我地知道出面FA係幾咁亂黎
屌救護,屌前線,屌FA, 搶case,搶光環,亂比治療,公主抱。
你做咁多野,都係想大家唔信任FA, 知道要保護自己既重要,有事搵醫生,護士去處理,多謝你Max
今日又見到佢上鏡
老實講 我覺得呢d人恐怖過藍絲

有冇手足願意夾一皮嘢
請max哥隊友係外國番香港做first aid呀

希望有人一齊夾
請人血饅頭比佢食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞