前線FA: 今次真係嬲左

2699 回覆
8781 Like 63 Dislike
Agger
咪由鳩佢囉
佢on9極都唔會係敵人啦
下下都搞分化,溝女同救人又冇衝突
最緊要提下佢用正確方法救人就ok
希望你有機會比佢救你啦然後你記住唔好咁小家話人醫到你癱左喎
連救護都唔比 都叫救人?
下次見到要私了條撚樣
你有無睇人論點,D圖見到個女仔抱都抱到就跌,附近又有FA係度,點解唔搵人一齊扶,唔割還唔割,有疑問有批評都合理

//之後仲要咁樣托人膊頭,人地膊頭唔甩骹,咁樣唔小心跌一跌,就有機會比你整到癱架。唔好咁痴線啦好唔好?唔該搬patient唔係拉高佢地個shoulder啦,好容易甩骹。要托唔該係support住posterior shoulder同埋pelvis,呢兩個先係成身嘅重量支點。記住Medical ethics第一條就係DO NO HARM,希望大家唔好越搞越嚴重啦。
希望FA 係現場做實事
大把手足真受傷,用錯方法只會傷多兩錢重
而家受得傷嘅,會有機會受傷嘅手足大家都知通常係咩位嘅人,而呢啲手足只會見個少個
如果真係為溝女嘅等煲底除罩慢慢溝喇
屌,上第一堂FA就已經教「唔識唔好亂黎」同埋「等救護員到場」啦,仲有FA中文係「急救」唔係「救護」啊大佬,睇到就把幾火,都唔係到做嘜柒
急救醫療失德沒唔洗負法律責任?
最緊要提下佢用正確方法救人就ok
到你比人救, 點知係佢黎然後再屌走埋救護個陣 你記得話算
屌佢老味 上次我地team既gp1起元朗做緊case,我地gp入面4個有rn有ITLS, 做到一半,落埋哥士就搞掂。呢條仆街一野衝埋黎叫我地走,仲數埋123。成個大佬咁款,冇人理佢,但佢都仲要搶住做。

最閉係學樓主話齋 唔識救呢
記者我愛你
我今次就撐你啦肥老黎 ,條友成日聲大夾惡,上次食TG想搵佢幫我沖一沖,佢個仆街拋支蒸餾水埋黎叫我自己黎
我自己沖冇所謂,我側頭沖水佢又屌9我話唔係咁沖法,我屌你啦,搶撚左支水黎沖我又沖到我成身濕撚晒,我沖眼咋,唔係沖涼呀

一世都記撚住果一刻
on79
救護唔夠你專業咪撚玩啦煙剷
我自己有牌都驚阻到人
冇牌都夠膽出去
連登仔真無無人知?

佢就係2014年金鐘大台糾察

篤灰撚其中之一
各有各做咩先?唔係割喎,提醒大家係應該喎。咁各有各做的話,義載事件係咪又唔應該出post提醒大家?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞