前線FA: 今次真係嬲左

2699 回覆
8778 Like 63 Dislike
吊還吊 但有啲好笑😂😂
再push
醫護人員加推薦你想考嘅話可以去考救護都得香港攞呢個牌一定係專業人士.識有啲出去無國界醫生嘅攞埋個EMT-P返嚟.所以唔好亂咁着嗰件衫,責任真係好大,着得嗰件衫搵多幾個一樣EMT,真係可以開戰地醫院
講咩?
弱弱問一句FA牌到左期係咪冇資格出去
成個腦都仲有好多FA野 但就係冇續到個牌 (利申 stjohn)
加油
但其實st john 你話著制服果D
你想點私了
清算假FA!
ventolin個到我可以講多少少

當時我都係現場
我去到嘅時候見到個不醒人事嘅傷者 我見到佢地扯高傷者件上衣 但又唔係做CPR 又冇叫人去拎AED

樓主張相入面個枝嘢其實唔係ventolin
係一枝壓縮空氣 係平時大家見到嘅空氣清新劑 不過入面係空氣 唔係醫療壓縮氧氣樽
(我事後都有問過d醫生 其實係冇撚用)

之後見佢地有做復原臥式 但係錯撚晒
做復原臥式要搵隻手放係傷者塊面下邊 唔放嘅話傷者塊面就會同大地親吻
但係佢哋冇放到隻手 即係傷者同大地親吻
笑撚死,得個阿豬阿狗都考到嘅急救牌就當自己係醫生護士紅衫你都係返印度啦
又美軍又Avengers
感謝呢位Fa帶咁多笑料比手足
Btw你條垃圾同我即刻退出
理尻你係Iron man定Thor
清算假FA!
各自修行啦 有E車去 經驗既野自己積
不過好撚過MAX哥做既野完全唔覺佢有受過訓練
哩啲時間仲係度搏出位 香港冧啦on9仔
公主抱認同,你又唔係大隻到輕鬆抱起,唔夠力超易傷到人
CLS
推到咁行,下次佢地仲敢唔敢著紅背心呢?本身件事得fa圍內知
係白車儲經驗係開心嘅
一開始出到去 無信心 無能力我掂都唔夠膽掂
會搵人黎幫
但跟得朋友多
學多左好多野
其實佢真係咁做
已經唔係手足
可能佢願望係一直抗爭佢就可以繼續咁做

如果係事實嘅話
就真係要打撚死佢
前線FA:
我都會屌FA
係因為好多時啲裝備撚
都會一字排開阻住逃生路線
又或者係放煙/ 防暴跑 佢哋走先
但重點唔係佢哋走先
而係佢哋走嘅同時阻住班仔走
FA係應該比有需要嘅人離開先
你哋唔想佢哋比人捉( 希望係咁偉大)
咁你哋應該要靠牆比佢哋走先
然之後追佢哋尾

仲有可以嘅話
我會同班仔一齊走
如果佢哋真係要換衫嘅
我通常會同其他FA
mark路口幫佢哋做哨
比充足安全嘅空間佢哋換衫
再搵一條安全嘅路比佢哋走

有啲仔可能會拆盲人過路音箱
又要提下佢哋

如果見到有仔比人拉
記得要記低佢個名同埋id
問記者朋友攞相
見到事發經過嘅
就要同記者朋友講究竟佢點解會比人捉
最緊要係同記者朋友講佢有冇受傷

但係認真講句有時真係好難控製到情緒

簡單一句就係盡做

利申:
自己喺前線真係好多傷勢都做過曬
有陣時都會比鏡頭影到自己個樣
但係我真係唔係搏出位㗎
手足想放心既話, 有事真係要搵真醫生護士
遇著呢啲FA, 唯有聽天由命啦,同自己講:生有時死有時
呢位紅衫咁出位
有冇朋友講下佢係咩background
專業人士都隨便屌咁把炮

咁想出名 真係要幫下佢宣傳比同路人知
就咁是但碌上面都已經有十幾個fa認得佢d柒野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞