前線FA: 今次真係嬲左

2699 回覆
8781 Like 63 Dislike
MAX

我想同你講聲EN經驗都一定多過你, 唔好睇到自己咁高 !

我識唔少醫生護士有時係前線做FA , 面就人地比 。。。
美軍
我海豹突擊隊,經驗豐富都低級錯誤?
個內容有咩問題? 勇做係想出位?
應該FA私了算,或者係tg grp流出講。 唔係我哋當唔當佢係FA係啲狗老系都屈佢係FA
利用手足搏上位篤灰扮自己人抽水偽美軍真MK MAX狗公
https://www.facebook.com/max.choi.794
利用手足搏上位篤灰扮自己人抽水偽美軍真MK MAX狗公
https://www.facebook.com/max.choi.794
痴鳩線、睇落真係攬女博出位,啲救人意識錯㗎喎大佬
屌走佢算啦
私了佢 佢係抵死
但我覺得咁做場運動或多或少要付代價
打鳩完佢 咪又係要FA救返佢

而且好高風險俾記者影到 影響國際戰線
國際戰線 打FA 點解釋都唔通
美軍定童子軍啊?
痴撚線吹撚到美軍,同前日個黑警話自己FBI有咩分別
有冇諗過俾人救嗰個唔想聞到啲煙味
如果對手攞嚟救人既
食小陣煙啦仆街
同埋我覺得fa真係唔應該大聲講黑警啲衰嘢、吹哨子同埋起哄
但我見到佢哋做呢啲嘢真係唔知點好
我唔知有冇記錯!聽返黎,正式美軍!
FA基本和理非黎,點會私了到,打FA呢d污名等前線背負啦,其他FA唔阻已經好夠
其他野我唔太識,但有點講得好啱,就係個個經驗有唔同,我就係比一件事比我覺得除咗止下血,洗下胡椒洗下催淚,深入少少好似唔多識。但都已經幫到好大忙,也是事實。
首先都想提一提,唔係個個有事嘅人都係將佢平訓就正確,尤其是抖唔到氣嘅人,訓平係揀直攞命!仲有唔應該好埋咁面對面同佢講野,會搶咗佢面前啲空氣。
你圖一銅鑼灣個位男士,咁啱我同一個超過廿年護士經驗嘅朋友吃完飯行過見到。我有叫我朋友去幫手,佢答我: 無用架,佢地唔會聽。
我地無圍埋去,企係外邊睇住直播,見到個男人開始面紫,呼吸好細力,我朋友話應該係急性過敏。佢話佢地比細支個隻氧氣(我唔識講個支係咩名)佢時應該要打入去,而唔係就咁比佢用。
我地一路睇一路緊張,好彩最後救護車來好快,但中間過程我地都屌晒鬼。
利申: 我有哮喘好多好多年,我知道要點樣先抖到氣,有事時我希望人地點做我先可以條氣順啲,我試過差啲死,試過嚴時啲時氧氣打4.5度(但唔係長時間),而我朋友在過程中講應該要點點點,我係側邊聽,全部都係我病發時需要嘅幫助。見到有人抖唔到氣時,我都會好緊張睇住,好想幫手,但又唔敢,因為我無其他醫護智識,只有自己嘅臨床經驗。
吹哨子可以係開路
正!勇到又抽水又篤灰,記得問下MAX個呀sir係邊個,串撚死你呀細路
所以冇指明邊位
聽返黎,我係習近平!
但我見到實際情況唔係呀嘛
係幫手足走 始終覺得fa唔應該做呢啲
以佢既雄心壯志 救護都屌走
我估佢應該唔會捨得收山
你地點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞