前線FA: 今次真係嬲左

2699 回覆
8781 Like 63 Dislike
條友冇病呀搶case
再聽到佢笑同屌前線唔好怪人跟隊打波
我唸如果我係俾佢公主抱既女 見佢串柒柒又懶醒個樣實嬲到pk
好有型
大x物人士
有咩唔公平呀
我只係講個事實出黎
有心做係咪大哂?林鄭都話有心做啦 咁d人屌鳩佢公唔公平?
唔完美 可接受 要改善
因為你唔能夠expect part 你個個識呢d 字
唔識呢d 字只係無接觸 唔關能力事
所以可以試下 一句專業啲聽唔明就講番人話
如果part 你個個都係唔識就搵個個la
條友真係柒
你肯定班人知道咩叫SPO2?你又肯定班人知SPO2既 Normal range?
真係會唔知咩..
我覺得唔知又誇張左
哇 唔好撚玩啦 唔知仲落場?
我暫時散PART過啲手足都知咩係SPO2
你太高估班所謂班FA
desat呢d term佢地更加唔會明
GCS你估佢地又知唔知係乜?知唔知點比分?
我敢肯定超過一半人係唔識
老實講
我係醫護
自問都唔係好夠膽出去做FA
聽過FA朋友講被一個FA大佬(利伸唔知行內野)呃左幾萬蚊
事源係個時唔知71定咩 總之有FA驚被狗抽後算帳
個FA大佬提議話幫手出機票同酒店帶佢地出國避一避
點知最尾夾埋其他人偷曬佢地帶過去既現金
唔知有冇手足知情
up
簡單啲AVPU 先啦
越知得多越明白自己能力去到邊唔敢亂黎
反而班30個鐘既FA撚唔知出面d case係點
當正自己有個牌拎住本急救書就係神醫
其實乜7都唔識
唔通班FA會幫人做CPR咩
好似幾高
事實就係的確有班仆街拎呢件事黎玩,我都好討厭個班人,但佢地唔代表大部分人,請你唔好抹黑佢地。你呢個po極多留言都係一味數臭人地唔好又點又剩。

前線除左班full gear cosplay撚、搶風頭撚之外,都有一班人好落力咁救每一個傷者,佢地未必係最pro最專業既醫護人員,但佢地都至少一定既急救知識處理大部分既case,而唔只FA,呢場運動都有好多人好用心希望令自己做得更好。但你只係識得用一種你唔夠pro你就係垃圾既眼光去睇其他人。

無人講過急救牌難考,其實大多數人都考到,但你只係識得用一種我夠考到啦我夠有quali既心態去批判人地,更加係抹殺左一班有心為呢場運動付出既人,你呢個人唔係分化撚就係自視過高既撚樣,講既言論充斥住惡意同破壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞