前線FA: 今次真係嬲左

2699 回覆
8775 Like 63 Dislike
個post同篇文嘅時間好夾,篇矯情文擺明就係為咗洗白
無錯,著哂反光裝就等如識急救,真係嚇死人
又全身章,又EMT,EMS,咁把炮,原來只係件 週街都買到嘅公廁衫
絕對認同!
根本而家FA太多,真正識做野太少
件衫有附魔道德高地+100
noooo,唔好俾劣幣驅逐良幣呀
Push
自己唔係醫療專科
但有6年FA經驗,有時做到想摺埋
冇啦 咁多RN係場 我地啲student仔都冇乜好幫 轉職好過 但我自己都有帶啲料係身
真心勸first aider未ready好就唔著咩背心 唔好以為自己岩曬 大把讀medical / nursing 係場架
我有fa牌 都唔夠膽亂咁搞 送左去安全地方後等d專業既黎
真心考完個fa都唔知學左咩淨係識cpr同爆炸
我仲灰過你
見到連無急救證書既人都做fa 仲要自己話係ig過救左好多人 仲要有記者訪問
我心諗呢條fa team 唔做好過做
利申6年
一早講過好多搏上鏡狗公狗乸黎搵食,大家小心
聽講有FA屌RN,MO
可能佢係AC呢
咁Max哥係乜?
US Airforce PJ
RN everywhere
佢地有位都痴多幾個章啦 根本logo 越大對自己人身安全越好
被捕人士group 留意到 你朋友屋企人留意到 傳媒都留意到
有啲撚樣個身痴幾個EMT 生命之星 十字就細細隻 有啲反光衣都無着黑色戰術VEST (速龍個啲)我當你件野有防彈板 其實你搵件反光衣包實佢會唔會安全啲
我好想講多次
FA唔係有心做就得
同埋醫療唔係俾人拎光環
岩呀屌,成日懶型用戰術野,又用到錯哂,頌要令自己成為target增加危險
頭又係,唔知點解一定要放電筒係個頭到,成千LM左望右望
單車燈當識別燈,頌要9用又有,單機版又有

利申之前工作同依D gear有關,popo gear俾人水我都笑咗勁耐
我見上網寫有fa同emr就可以考emt🤔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞