前線FA: 今次真係嬲左

2699 回覆
8781 Like 63 Dislike
好撚嬲你下次見到佢地亂黎咪屌佢地囉
屌我把鬼呀?痴線
你要搞清楚唔係冇同佢講過
而係佢聽唔入耳
如果你唔識做症,做到錯晒都好
你肯聽人講聽人教冇人會屌你

但唔係喎
你唔識做之餘
你唔聽一啲識做嘅人講
咁都算嘞
人哋識做嘅你走過去搶走人地個症做乜?

呢個係心態問題
出去做fa攞住咁嘅心態,以為自己好打得

真係會出人命

唔係冇俾機會佢,係佢唔識得珍惜
俾人公開地屌係必然嘅事
其實睇佢FB
加埋樓主同其實FA 形容佢爭CASE 做
個性格幾吻合

致各位認真FA
一個唔好彩要人救嘅靠你地喇
嘩咁你係咪用國語救人
我有先見之明
係呢個POST頭幾頁已經話私了
點知比人屌五毛
push
就算係同一team人都唔使咁惡屌走其他想幫佢嘅人架
唔係覺得上咗30個鐘就可以做哂所有嘢啊?
人地係醫神!係英雄!
致各位fa:

唔止個位仁兄,我係想同所有fa講
我明白大家係想幫人
但同時 請大家記緊
大家主力係做急救

有啲case
連rn都未必會亂黎嘅
請大家唔好亂黎
幫人係好
但唔好因爲想幫人而害左人

From 出院無耐嘅patient
sorry
成場運動打得最多飛機一定係班FA
有班有料嘅另計啦
但我敢講大部分都係垃圾
好心啦 出面啲急救牌on9都考到
有啲RN,houseman,MO出黎幫手,一成功力都有料過佢哋啦,都唔敢大大聲話自己點樣救人
反而永遠呢班濕鳩拎住個急救牌就以為自己神醫
FB,IG日鳩日係度講自己做咗咩case
聽過有FA仲笑鳩RN出左醫院就乜都唔識
屌你老母真係笑撚死人
見到carousell有人賣
記得買依個封面 第四版
好似大改過黎
https://evchk.wikia.org/zh/wiki/%E9%9B%A8%E5%82%98%E9%9D%A9%E5%91%BD%E4%B9%8B%E5%A4%A7%E6%9C%83%E7%88%AD%E8%AD%B0

有紀錄紀載佢d野啦 阿max嘛
「網民指控,大會糾察拆網民建立的「小台」,義載物資車隊發起人Simpson與救護站義工Max上台承擔責任」
救護要有ema1
Emt 係其他國家行既,我地就跟加拿大既
不過應該都係差唔多既
狗公睇到佢甘公主抱個女記者 心諗咩料
Are you Crazy?
sorry 追番全日post中, 漏睇
睇得出佢好撚自戀,定其實係自卑先係咁話比人知自己有幾勁
可能係李國章 高永文 我知呀
但個機會唔高

但救援就一定係救護
你醫生做fa 唔好叫自己係fa啦 直接叫自己係醫生

依d講緊性命問題 fa個標準冇人知
有救援一定信救援
有自稱醫生 我一定信醫生

但fa? 不了 救援來到讓開啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞