前線FA: 今次真係嬲左

2699 回覆
8781 Like 63 Dislike
出黎食女咋掛
做fa做到唔要救護員幫手
手套都唔7帶
無錯, 人唔笑狗都吠
自己得嗰三十個鐘頭急救牌
就當自己係救護員醫生護士
人哋又讀咗幾多年呀! 人哋實際經驗又有幾多年呀!
推 發夢小部分FA會當前線手足狗咁屌 唔聽佢地笛會被問候老母
有印象好似係蘋果訪問過佢兩個,可能係partner一齊出動
真FA就俾警犬打同打
點解唔係佢俾人拉
無錯, 某程度上只係一班著住反光衣,怕被捕嘅懦夫, 唔該對人就客氣少少
消費場運動嘅撚樣不得好死
你咪撚戇鳩啦,我係佢本人嘅話我食花生笑下算啦,駛嚮度教育你?P牌有罪呀,唔俾出聲架?你個acc開早幾年做得多keyboard fighter代表你叻啲?係的話你繼續留嚮你嘅冷氣房,我繼續上番我嘅前線啦,bye
咁又唔使
請記住!你得個急救牌咋!!!咪撚成日當自己醫生護士上身。手足如受傷, 應先查核對方係急救員定真醫生護士, 否則傷上加傷
Push
其實佢係唔係會自己製造傷者
然後自己當住記者救護面前救
磨牙
趁呢個機會講啲野

急救書都有講過急救係專業救護人員到達現場前以醫學知識為傷者提供援助,以防止傷勢惡化為首要目標。自己都有做FA,作為醫療行業嘅學生哥,一定唔夠在職嘅醫護同工咁多經驗,經驗唔夠嘅就可以處理啲簡單嘅case,唔識嘅就交比同Team成員或者其他FA。所以希望唔好咁多為手足因為FA唔係正職護士就唔比佢地幫你,的確好多人係只有30個鐘嘅堂,但係出得黎都係有心人同路人。

另外就係希望大家明白FA每一隊都有自己嘅定位,每隊嘅物資有唔同,接受程度又唔同,有啲隊會走到前線幫前線手足洗眼、帶走佢地、甚至嚴重嘅同佢等白車到,有啲隊係企後線啲幫助啲食左彈嘅和理非、或者裝修整親嘅手足,希望大家唔好話啲FA係出黎打飛機,我相信絕大部份都係有心人。最後希望各位FA同工可以互相合作,多啲溝通,知道邊到少FA就過去,分散啲企,見到其他FA遇到困難比啲禮貌問洗唔洗幫手就得。大家一齊努力。

光復香港,時代革命。
簡單講係咪愈重gear愈可信🤔
呢個fa 之前喺唔知邊次光復活動因為衝得太前,試過比popo 當場禁低、搜身兼鎖索帶,嗰時都覺得奇怪,原來佢份人係咁,不過佢啲隊友就慘,當場比popo拘捕咗
你一定係佢朋友
四手座
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞