貓糧資料庫(6)

1001 回覆
29 Like 6 Dislike

罐頭我都有加少少水落去

佢只會係凌晨我訓左先去洗手間
本身想轉去wellness core
轉轉下當Wellness 愈來愈多
佢就唔係好食 或者食糧碗入面mix埋嘅舊糧
新糧就唔食
呢個情況我再轉糧 定係迫佢食新糧好?
因為我平時會一日一罐
我怕佢會食完罐夠飽就唔食糧

同埋想再問下我一日全部餵主食罐罐 營養上同水分係咪都會足夠 唔洗再餵糧?
謝謝
轉糧可以狠心少少,否則你好難再轉落去

已經絕育係可以一日兩餐,如果食肉醬主食罐就可以一餐一細罐或一日一大罐,肉絲罐由於脂肪低,3罐會好啲
明白哂,讀physics既我表示感謝
我而家都係好浪費罐罐中每日都開半罐比佢,放半日都唔食,但半夜佢喪叫真係好難唔比乾糧佢,屋企人唔忍心就會比糧佢
主子每日得一小篤,或者一日半先一篤
個幾星期可能仲適應緊,我隻黎左快一個月啦
得半歲,絕左育都可以一日兩餐?
我隻貓唔太鐘意食雞肉罐
Canagan 就肯食 thrive就唔食
好型仔
有兩個主子.其中一個細啲嘅屙啲屎好臭.有時又爛爛哋.可以點改善兩個都食一樣嘅糧.thrive同Canagan罐.乾料就wellness core
同問
定一定要食幼貓罐頭?
或許thrive罐罐溝水攪到變醬 得唔得?
貓貓唔食乾糧唔食零食只係食罐罐
有冇問題架
我個兩隻兩個月戒左奶就已經食乾+罐
我隻貓貓已經戒咗奶
黎緊準備接收2隻貓...
1隻2歲 1隻歲半
睇完成個POST都唔知食咩糧好
家陣2隻貓平時都係食乾糧為主, 間唔時就食下肉泥同罐咁

黎緊諗住同佢地轉飲食, 想出門口前比乾糧, 夜晚番屋企開主食罐比佢地食
巴打們買開邊隻牌子?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞