貓糧資料庫(6)

1001 回覆
29 Like 6 Dislike
Thrive 果類小食好唔好
無事了..醫生後來加左藥比佢食完就好返哂
洋車前子粉要飲番幾多ml水先夠? 宜家一個罐兩隻貓分 我各倒70ml水落去 平時會飲水 但唔清楚多定少
好少大便 但小便好正常
我返到屋企 唔摸佢就叫 接左返黎兩日左右 唔知係咪太驚
未睇醫生 今日買個飲水機比佢 睇佢會唔會飲多d水
同埋隻衰野要我親手逐舊喂佢先食
想問一下如果兩隻四個月貓貓體重1.8kg但係睇落去都係偏瘦 有咩方法可以食返大隻啲?唔知關唔關運動量好大事呢? 因為佢地兩隻極貪玩成日追逐
我而家係一日60g wellness分四餐食 再夜晚兩隻share半罐thrive/canagan 我都想餵多啲 但係每餐佢地都食得唔多有冇人可以比少少意見
想問1st choice呢隻貓糧係咪唔得
Wellness ok?
同埋轉糧的話係咪慢慢溝 唔好一次過轉?
手多多買多咗包wellness core原味,有冇人肯收留
想知有冇邊間寵物用品店係黃底/唔係藍底,唔想幫襯錯人
求指教 thanks
thrive can岩唔岩十歲以上胃腸差差地既貓食?
成鬼日屙loose stool
HKTVmall
天下貓貓一樣貓
有性趣
好正! 增長知識, 多謝樓主咁有心機!
黎緊會接隻肥貓返屋企, 食開ROYAL CANNIN, 睇到個成份表, 無一可取
打算參考你個EXCEL, 揀ORIJEN 紅肉 全貓糧再得閒俾D肝同蛋佢食
唔知夠唔夠, 希望佢可以減下肥, 怕太肥會好易病
1歲幾,早午餐乾,晚餐主食罐,咁樣比ok?
遲d想加多隻貓,我照比早午乾晚罐我d罐咪要比多一倍
10.1賀佢老母 玩屎篇
https://lih.kg/1604186

養貓狗玩屎啊 會爆炸
急問一下
如果貓貓轉wellness core kitten 溝糧嘅第二日有嘔未消化嘅糧 之後有減量見佢食得ok冇再嘔 然後又慢慢加返比佢 但係一個禮拜之後溝到5:5又嘔多次 咁係咪即係wellness唔適合佢?
不過我原本隻糧就快溝到冇曬 問買開個間話冇貨 可以點做?
我自己兩隻貓都係晚餐一罐兩份分, 比多一倍就好易肥
Lm
想問個唔關貓糧事既問題,屋企多曱甴又用豆腐砂可以點搞 次次剷屎都幾十隻曱甴走難咁跑出貓砂盤
貓+ Catplus
有網店 有門市(太子 觀塘)
講到明唔做popo生意 有罷工
上過去買野 店員都好有耐性介紹

https://www.catplushk.com/categories/cat-plus-%E6%89%80%E6%9C%89%E5%95%86%E5%93%81
已tg左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞