貓糧資料庫(6)

1001 回覆
29 Like 6 Dislike
我想問
愛普士貓糧會唔會好大陣味?
屌啱啱發現包乾糧全部都係蟲
nv protein
諗住轉糧,canagan野味係咪都唔錯?
「TaiwanWarmPower」今晚(15日)在臉書發文,呼籲民眾一同連署「德國聯邦議會第95643號請願書」 ,支持「請求德國與中華民國(台灣)建立外交關係」,內文中指出迫害人權的中共不應代表民主自由的台灣。小編表示,可參考連署教學影片,2分鐘左右的時間就能完成簽署,如能在10月9日前達成5萬人連署,就有機會將此議題送進德國國會。

#AntiChinazi

Source: https://m.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2916703

連署教學from TW:
https://www.facebook.com/allen.taiwangermany/videos/pcb.2942668175748064/2942643702417178/?type=3&theater

連署link:
https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2019/_05/_31/Petition_95643.mitzeichnen.html

大家幫下手, 聯台灣抗邪惡強国

仲爭萬一咋
都可以啊,係脫水肉粒嚟
本身溝住濕糧食就ok
通常要家居隔離2星期,無咩大病就可以約時間打針
無乜屎應該食唔夠,但用手饋真係唔多好壞習慣
活躍啲係好事,而且1.8又唔係好輕姐,儲夠2.5以上,絕左育就好快肥翻。罐頭可以試下肉醬,同樣分量卡路里比肉絲高一倍
1.st唔得
Wellness 要揀core條line

乾糧先要慢慢溝,罐唔使
宜家成日要訓我心口
乾糧記得要3-6個月轉一次牌子同肉種類
有錢買多啲罐,濕食保腎
想問一問隻貓7個月大黎緊轉全貓糧,Origen同Wellness Core邊隻好啲?? 想儲肥佢
個人覺得origen好d

利申:隻貓食緊origen全貓
接左隻布偶貓 3個幾4個月番黎
前主人比左袋糧我
好似係餵Royal canin 英短果隻糧(不過有大細有細粒)可能係成貓糧溝幼貓糧?
想幫佢轉糧 有冇邊隻推薦?
1歲絕育未呀?已經可以餵2餐,可以一餐乾一餐濕
多貓伙食費係要多啲
你有無試過剩係比core佢食,可以就咁比一半先,等佢食完過半到1個鐘比另一半
正常唔啱食嘅話,食多食少都唔得
另外新舊糧貓貓鐘意食邊隻?
唔用得唔得聽到都覺得驚
分解木砂配雙層砂盆相對慳好多
似係賣嗰個存放出問題
Canagan高碳水,唔太建議
我個人私心core,因為orijen 太多魚肉之前都有人做過調查話佢高重金屬,貓少食魚比較好
Thrive, core, instinct 等嗰類grade A以上都可以
細心睇下成分有無k3,同避開魚肉口味
間中可以買下肉粉糧食當轉口味同平衡價錢,例如applies, solid gold indigo moon等,乾糧平啲又有多啲錢買主食罐,永遠罐>乾糧

乾糧3-6個月轉款,罐頭最好日日轉保持新鮮感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞