[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
想知染咩色層次感同束感會出d
巴打我想問吓頭頂有啲地中海出現...想問吓仲有無得救...買果隻有咖啡因嘅洗頭有無幫助,或者你推介啲牌子我用吓得嘛....

仲有我最近想染髮...想問嚟緊興咩色?

巴打你啲資料好有幫助,真係好正!
想試下搵巴打剪髮
phylogenyhkg@gmail.com
想搵巴打剪一剪頭髮
lpsjhlihkg@gmail.com

呢隻色洗唔洗漂?
同埋易唔易剪 因為剪過覺得個形唔似
仲有推介邊隻洗頭水?
想問下天生鬈毛可唔可以電到依啲頭

[img]https://s20.postimg.org/e9nula8u5/02333b6460a3a6c527e3d466cad91835.jpg[img]
有冇話天生鬈毛電邊一種適合啲?

請問圖1電前個陰要去到邊
同埋一般電完幾耐就走樣

巴打,想問呢個色個num係咩,同埋要大概漂幾多次,同埋隔日洗頭大概keep到幾耐?同埋我而家有樽紫色補色洗頭水,呢個色用佢有冇用?定要用乜洗頭水keep
我去髮型用品得支去黃,同補紫,緣同紅,或者巴打你有咩提議?唔該你
想轉新髮型但係唔知咩髮型啱
有無咩建議:

倒三角臉型
戴眼鏡

剪左我幾年頭髮既髮型師話我後尾枕兩邊頭骨有d凸
即係倒三角上面兩隻角凸出 搞到後面/側邊都唔鏟得太短 要遮住個角位
如果太短個角位飛起
我自己摸個頭都係 額頭窄過後面頭骨

如果係啱啱剪完頭髮 個頭型會變左pizza型 兩邊唔似人地鏟直咁
長返就變下面張圖

可以點搞
有無咩建議:

倒三角臉型
戴眼鏡

即係倒三角上面兩隻角凸出 搞到後面/側邊都唔鏟得太短 要遮住個角位
如果太短個角位飛起

如果係啱啱剪完頭髮 個頭型會變左pizza型 兩邊唔似人地鏟直咁
長返就變下面張圖

可以點搞

啱啱剪完會有d似呢個
[quote]想轉新髮型但係唔知咩髮型啱
有無咩建議:

倒三角臉型
戴眼鏡

如果太短個角位飛起

長返就變下面張圖

啱啱 google search我呢隻應該係叫 扁頭
星期六 日 稍忙 要今晚先覆到大家 抱歉

想剪依個頭有乜要注意 點先carry到

如果染呢隻色洗唔洗用粉紅色洗頭水keep
吹完頭 d髮尾會翹起,可以點救
近排屎忽痕想試下轉個空氣瀏海 係咪自己都剪到

大約係咁
用鏟鏟青同用鉸剪剪青 有咩分別?
用鏟鏟青同用鉸剪剪青 有咩分別?

齊d, 精準d,2~30mm都剪到
有無咩建議:

倒三角臉型
戴眼鏡

如果太短個角位飛起

長返就變下面張圖

可以點搞

啱啱剪完會有d似呢個

我同你一樣
自已染Balayage有冇咩技巧?
係youtube見d鬼妹成日自己染但好怕會整衰個頭
🙏🏻
想問下有無洗頭水推介
前額高除左留陰,仲可以點
想剪短啲既髮型,成日做運動
爬完文
如果個頭好笠 吹極都唔乾
淨有好似反唔到個陰上去
有咩洗頭水推介
有無咩建議:

倒三角臉型
戴眼鏡

如果太短個角位飛起

長返就變下面張圖

可以點搞

啱啱剪完會有d似呢個

我同你一樣

一撚樣 但我兩側係打橫生 唔知點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞