[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
巴打間鋪邊頭 想電髮,本身兩邊倒3角

本身兩邊倒3角 ⋯⋯ 唔明

好正常同好普遍

方便可留低email 詳談
巴打焗油Keep幾耐? 係for咩情況用

一般有埋home care 2個月都無問題

而treatment 做主要 係要持續咁做 而令佢慢慢有好轉

其實普通情況 你有要求 想頭髮靚 基本都會要做

有for 滑 for韌 for頭皮
巴打 可以點搵你剪頭髮

Email
如果想搵你剪 可以點?
每次吹完all back啲頭髮跌晒落兩邊可以點搞?
巴打想搵你剪頭髮
kuiforthree@hotmail.com
頭髮又旱又乾好似雜草咁,可以點救

係天生本身係咁? 手感都係?

有無chemical 過 條頭髮

手感唔清楚, 個頭有電過
想搵你剪頭 求地址
jetaime8179@gmail.com
以前高登見過你
髮量唔多 點電可以睇落多d頭髮?

愈鬈愈好 例

好勁

頭髮好軟
俾風吹一吹就散
點搞好
係咪鐵質唔夠?
唔gel頭
巴打想問下 小弟本身天生額頭闊 額角高 髮量算一般 之前電過髮根 好似有DD傷 掉髮多左. 建吾建議再電 同其實電髮根對頭髮其實有幾傷?
想黎巴打度剪頭髮 請問收費同地點
hannnnlau@gmail.com
每次吹完all back啲頭髮跌晒落兩邊可以點搞?

1.頭髮太軟無力

2.太長

有幾種方法幫到你 係造型前用一用鹽水 然後 再吹 落返泥同SPRAY HOLD

如果再簡單D 有電過或者剪短DD 兩邊既頭髮都會無咁易跌返落黎
想搵你剪
goldenmccc@gmail.com
以前高登見過你

愈鬈愈好 例

好勁

佢老婆同朋友都讚非常好

頭髮好軟
俾風吹一吹就散
點搞好
係咪鐵質唔夠?
唔gel頭

唔gel頭真係幫你唔到 就算電左個形都係會好少少

但如果你真係想整個靚既髮型出街

麻煩要付出返少少 野 gel下頭都會好大幫助
巴打想問下 小弟本身天生額頭闊 額角高 髮量算一般 之前電過髮根 好似有DD傷 掉髮多左. 建吾建議再電 同其實電髮根對頭髮其實有幾傷?

電髮根最大問題係

1.好快唔襟

2.佢對頭根個拉扯力其實都幾大

3. 藥水會好集中剩係係個髮根位度

我唔建議再電有幾個原因

1. 當你有新生髮既時侯 真係會好肉酸 假設你岩岩電

(頭皮髮根處)/\/\/\/\/\--------

/\/\/\/\/\(岩岩電完) --------無電既髮尾

當有新生髮 大約兩三個星期

就會變成 ----/\/\/\/\------- 其實變相你唔再電 係處理唔到

因為有三段頭髮 1.新生髮 2.電過髮根 3.上次電髮根無電既

成個髮型會變得好肉酸同埋散 相對之下你係必需同一定要電返先可以無左呢個問題

其實電髮根岩岩出果陣 真係hit左好一段時間 係往後 有好多客人返黎既時侯

你會見到個頭慘不忍睹 而且要再返手搞其他野 係有一定既困難

除左一路電髮根 之外 係無咩大既轉變可以做到

2.最主要我覺得佢唔係因為靚 只係因為方便d人可以唔gel又鬆鬆地出到街咁

其實 懶 同 靚 從來真係唔係朋友黎架

愈方便既野 就要愈出既代價愈多(就好似電髮根咁 你唔持續去電 個形一走 就勁肉酸)

而靚既野 永遠都係麻煩.....同埋要搞多dd野

我係一位好討厭電髮根既髮型師 因為

一來破壞左個髮型

二來 係單純因為d人懶得gel唔想點處理或者唔想點樣學去造型

三來 往後要轉髮型 係相對難搞同麻煩 因為之前有電過髮根既話 長左出黎又勁核凸.....
頭髮天生鬈毛,梳都梳唔直,呈波浪形,又旱。我想問依家男仔仲興唔興直髮?
想整貼服d,因為依家成埋草咁。
整左會唔會gel唔起?

整直左係會難gel起d 同埋個髮型無咁生動

感覺會無咁自然

同埋 一做直 就好難同自然掛勾到

除非你唔介意好快會鬈返少少

唔自然最主要既原因 (係有用鉗夾過)

如果你將個步驟用吹或者 唔夾唔剩 就咁part1 同part2 係會自然好多

但好快會回復返
頭髮又幼又薄
額高但得過19歲人
黎緊想電髮,想問下點電好?有冇咩髮型可以推薦?
我應該係長面型
留名
頭髮又幼又薄
額高但得過19歲人
黎緊想電髮,想問下點電好?有冇咩髮型可以推薦?
我應該係長面型

其實你都唔太肯定 好難比意見你 除非有相 或見到實際情況先答到你

不過幼薄 想鬆或易處理 電係個好選擇

愈鬈愈好 例

好勁

佢老婆同朋友都讚非常好

巴打,呢隻係大曲定細曲?長頭髮做唔做到??
想搵巴打剪髮
學生哥 負擔唔到太貴 好多嘢想請教
email: monocolle529@gmail.com
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞