[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
想問下有咩方法整到類似
可以講下捲髮夾?(唔知係咪咁叫)
有無咩缺點? 驚電完會後悔所以想夾
巴打
我出面電剪完之後完全唔好睇
可唔可以俾你個地址救救我

Leungjwygaming@gmail.com
額高+兩邊高 除左留陰有得點搞
完全係吳彥組果隻髮線黎

咁個樣 吳唔吳彥祖先

有得搞 剪到好短既陰 都可以姐到d額位
巴打
個髮尾冇曬彈性
應該係上次電髮電爆左
除左剪左佢有冇其他方法
留得好辛苦
但我下個月又想漂染
有冇咩洗頭水可以漂染之後 越洗越顯色

唔可以用顯色黎形容

佢唔會有愈洗愈鮮色 只有愈洗愈淺色

淺色係因為 原有頭髮既黃色浮返出黎 所以漂後 頭一個星期 接觸到shampoo 都會fate out 會有淺左既情況 如其話顯色 eg. 例如你做紫色 你用返紫色洗頭水/去黃洗頭水 都對隻紫係有幫助 算唔算顯色?
塊面長
下巴又長
額高
大概有咩髮型適合

試下短陰 短到接近無 又岩岩 姐到髮線位

你講到樣樣有d咁 無圖睇好難判斷 再者好多位都係靠微調

可以

唔可以用顯色黎形容

淺色係因為 原有頭髮既黃色浮返出黎 所以漂後 頭一個星期 接觸到shampoo 都會fate out 會有淺左既情況 如其話顯色 eg. 例如你做紫色 你用返紫色洗頭水/去黃洗頭水 都對隻紫係有幫助 算唔算顯色?

咁如果我係漂灰呢
應該用咩色洗頭水
即係只可以令隻色long keep 而唔係令佢更鮮色?
想搵你剪 求pm價錢地址

endlesstr24@gmail.com
巴打
我出面電剪完之後完全唔好睇
可唔可以俾你個地址救救我

Leungjwygaming@gmail.com

可以pm我email話我知地址嗎
樓主可唔可以pm我,想請教吓,thx
https://t.me/Bigcatcat_3
臉大 額窄
係咪唔適合all back
想睇落成熟d可以點剪
無tg 呢度都無pm

有問題唔想放係度問 可直接email 我

hair_hairs@yahoo.com.hk
想問下有咩方法整到類似

Wet look gel 如果事前肯夾少少會更好

或有電
可以講下捲髮夾?(唔知係咪咁叫)
有無咩缺點? 驚電完會後悔所以想夾

夾一定效果會比電

更自然同理想 因為可以一執執去做

夾有咩唔好 主要如果你夾前有噴抗熱既野 係ok

夾黎講係煩啫 如果短頭髮黎講就會有分別

用夾 夾唔到個根唔及電鬆 但長頭髮 就自己夾(有技術同小知識) 都會比電靚

因為夾 外觀係一定滑 而 電 有機會有輕微散 同埋都係要吹先靚 但快好多同懶好多
唔會特登用啲for漂髮嘅洗頭水嚟講
應該漂啲咩色先可以喺甩色之後近白/灰色
之前試漂過兩次上灰色 甩完變金色
巴打想問除左呢隻 重有咩係可以將個頭暫時整翻做黑色
側邊兩邊頭骨比較突
可以剪咩髮型
呢個頭型頭髮一長就成個蓋咁
頭髮成日都好乾 焗油有冇幫助

係天生鬈散 定因爲chemical 過多而有呢個問題?
天生既話 有幫助但唔會勁大

後者就反而明顯

如天生 要靠接觸到藥水先改變到

同埋要緊記 每次接觸洗頭水後都要用護髮素

唔可以用顯色黎形容

咁如果我係漂灰呢
應該用咩色洗頭水
即係只可以令隻色long keep 而唔係令佢更鮮色?

For灰色洗頭水 或去黃都有幫助

其實你漂左頭 預要補一次色 就會最靚 個效果

等佢隻灰開始走返黃 再補多下灰 就一定靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞