[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
前排自己染黑唔知係咪因為之前漂過 甩到一達達
依家諗緊係咪應該出去染 但出去染黑又好似唔掋

未必關漂過事 可能係你上色果陣一達達

但自己染一達達係好正常
巴打仲有第2隻電既style睇睇

post入面有......

大部份男既鬈都有電過....
巴打仲有第2隻電既style睇睇

同求想睇多啲電髮嘅style

post內有....大部份有鬈既都有電過....
可唔可以問下長臉型 仲要天生左右冇咩的水 可以剪咩頭好睇d? 加上硬髮質 求解答

不過髮型要睇既唔會只係一部份講緊成個整體
巴打
留長緊頭髮
而家3個月到冇剪 好撚厚
可以點修下佢/可唔可以電捲佢?

可以修少少layer 同埋電住黎留都會方便d 如果唔係一定一舊舊一餅餅咁
想問剪呢個頭 小弟兩邊啲頭髮打橫生 頭頂係咪要繼續留長同厚?兩邊係咪要剷定剪短?

兩邊個底可以用牙剪 手起青

剪落會相對無咁貼但又自然
想問paimore 有無用?

有. 但你講呢個牌子既漂粉定咩

不過本身呢個牌子既product都好好用 不過係成本貴
巴打依種頭點整

無其他角度又唔係好睇得清

不過驟眼睇有一定既長度同埋後面係紮起或夾起左

想留呢種髮型
我D頭髮較硬同直,洗唔洗電髮?
同埋洗唔洗一次過留長再剪, 定係keep住修剪?
唔該巴打

要因為呢個係軟身同埋有少少微鬈

忍到就最好係一次過留曬再搞
一邊頭髮向前生, 一長就會拱起
有冇髮型推介

其實小問題 而且都有好多選擇 視乎你會唔會搞其他野
面肥是咪唔啱all back

要睇下肥成點同埋襯唔襯 又無話一定唔得
兩邊打橫生/向外生
除左keep 住剷短仲有咩髮型可以留???

留到好似 木村以前咁長再電下佢 就會無咁貼

同埋你講既問題其實好常見而且有好多解決既方法...要視乎你會搞d咩
髮質問題答唔答
染過漂過電過 啲頭髮分曬叉可以點算
而家染翻黑色 都幾年無再電過髮

慢慢等剪曬 同埋持續地去做treatment 同埋買一set有用既洗頭水

修護牌子建議: milbon (日本野唔錯既)
巴打我想問下染左balayage應該用去黃定護色洗頭水好呀?

去黃係for特定顏色(如ash tone, cool tone類)

護色係咪做過顏色都岩用 所以要睇返你用既係咩色tone 同埋你想佢產生咩效果比你
頭髮生得好撚奇怪 一邊左一邊右 但又唔係中分 梳邊一邊都會有邊樹起 點搞

生向問題

要經chemical幫手會好處理好多
HIHI, 請教下, 本身頭髮好軟同薄, 有邊隻鹽水推介??

沙巴或以前舊裝kms(綠頭) 果個都唔錯

ida 藍樽果個都幾好

不過以上牌子僅限此類產品

順帶一提 軟薄 唔介意鬈既話

其實電會好處理好多
巴打 想問下 頭髮比較蓬鬆 側邊頭髮向外生 頭頂又比較塌 成個菇咁 有咩解決方法

可以睇post內既吹頭片 有教gel頭果part 如果都係處理唔到

可以電一電易處理好多
請問男仔all back要點剪
想清爽少少 唔會太長 因為我頭髮一長就會卷起
會唔會有咩tips 易Dgel?

tips:吹頭夠大風 風力夠熱度夠 然後一路吹一路手抓就最好
巴打依隻係點電法 依加我d頭髮長到鼻左右 岩唔岩電到咁
巴打可唔可以搵你剪,嚟緊返香港
成五個月無剪過宜家好辛苦

hkprimet1@gmail.com

髮質問題答唔答

慢慢等剪曬 同埋持續地去做treatment 同埋買一set有用既洗頭水

呂 呢隻牌子又點睇 買左紅色洗頭水加髮膜
個人覺得洗完有少少乾
髮質問題答唔答

呂 呢隻牌子又點睇 買左紅色洗頭水加髮膜
個人覺得洗完有少少乾

另外之前2 3月左右做過次絲蛋白treatment 係咪隔3個月以上先再做
巴打 我個頭去間間salon剪都柒 可唔可以幫幫手
齋剪唔染電係咪好難有d咩特別好睇既髮型?
巴打 地址/店名係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞